• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik daje 300.000 KM iz budžeta predsjednika resornom ministarstvu za naučna istraživanja

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na sjednici Vlade RS danas će se naći i odluka o realokaciji sredstava iz budžeta predsjednika Republike Srpske u visini 300.000 KM u Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje.

 Palata predsjednika Izvor: Mondo - Slaven Petković

Najavljeno je da će Vlada razmatrati Prijedloga rješenja o odobrenju realokacije sredstava sa budžetskog korisnika Predsjednik Republike Srpske na Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje u periodu 1.1- 30.11.2023. godine, u iznosu od 300.000 KM

Odluka dolazi nakon što je ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir ove nedjelje najavio da će ministarstvo "sljedeće sedmice imati 300.000 KM, direktno, za nauku".

Budimir je ovo izjavio komentarišuću indicije o minimalnim izdvajanjima za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u Srpskoj. Napomenuo je da su prošle sedmice raspisana četiri konkursa iz oblasti nauke "za šta je predviđeno, takođe oko 300.000 KM".

"Posljednjih godina nije bilo direktnog izdvajanja za naučna istraživanja, međutim to se uvijek davalo kroz niz projekata. Dali smo 120.000 KM za naučne publikacije, pa za podršku naučnicima koji idu u stranu razmjenu, zatim za podršku doktorantima. To je sve nauka", zaključio je Budimir, objavila je Srna.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 3. novembra Rebalans budžeta Srpske za ovu godinu u iznosu od 5,523 milijarde KM koji je za 140 miliona KM ili 2,6 odsto veći nego planirani budžet. Rebalansom je budžet predsjednika RS, koji je već iznosio 56,5 miliona KM, povećan za 500.000 KM.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE