• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evakuisano 36 osoba iz Gaze, šest još čeka

Autor Nikolina Damjanić

Sinoć je nakon više sati povedenih na graničnom prelazu Rafah uspješno evakuisano 36 osoba koje se trenutno nalaze na sigurnom u Kairu. Preostalih šest osoba sa spiska se nije pojavilo na granici, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

 Evakuacija bh držabljana iz Gaze Izvor: Shutterstock

Iz Ministarstva spoljnih poslova navode da su uspjeli uspostaviti kontakt sa šest osoba, koje još nisu evakuisane, a u pitanju je četvoro odraslih (dvije ženske, dvije muške osobe), te dvoje djece. Iz resornog ministarstva tvrde da su oni trenutno dobro, te da se poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se izvršila njihova evakuacija. 

"Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine aktivno prati svim raspoloživim resursima - putem diplomatske mreže i članova Kriznog štaba Ministarstva razvoj događaja u procesu evakuacije bh. državljana i njihovih srodnika iz Gaze".

Napominju da za još 12 osoba sa prvobitnog spiska od 54 osobe prijavljene za evakuaciju još nije stiglo odobrenje i na tome se ubrzano radi.

"Paralelno sa ovim aktivnostima odvijaju se i aktivnosti na pripremi prihvata osoba koje su evakuisane iz Gaze", saopštili su oni.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE