• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Arizona": Uhapšeno 18 dilera

U policijskoj akciji pod nazivom "Arizona" uhapšeno je 18 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom na području distrikta Brčko.

 Akcija "Arizona": Uhapšeno 18 dilera Izvor: MONDO

U zajedničkoj akciji više policijskih agencija pod nazivom "Arizona", koju je jutros pokrenula policija distrikta Brčko, privedeno je 18 lica osumnjičenih za trgovinu droge, potvrdio je portparol brčanske policije Halid Emkić.

"Od 18 lica privedenih na saslušanje, 13 je sa područja distrikta, dva iz Orašja, dva sa područja Sarajevskog kantona i jedno iz Gračanice, u Tuzlanskom kantonu", precizirao je Emkić.

Svi uhapšeni od ranije su poznati brčanskoj policiji, a terete se za krivično djelo neovlaštena proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora od jedne do 10 godina i za krivično djelo nedozvoljena trgovina za što sleduje kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Emkić je naveo da su ova lica u proteklom periodu stavila u promet više od kilograma droge, odnosno oko pola kilograma heroina i pola kilograma kokaina, te više od 10 kilograma tableta "artana".

Svi uhapšeni će u zakonskom roku biti predati u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta na dalje procesuiranje.

Prema nezvaničnim saznanjima, na području distrikta uhapšeni su Inis i Admira Bričić, Samir i Halida Redžović, Jasminko Jukić, Jadranko Ristić, Šeherzada Aljić, Senahid Nezirović, Jasminka Arnautović, Siniša i Ivan Moravčić, Admir Osmanbašić i Dražen Urošević. Na području opštine Orašje uhapšeni su Ruzmir i Muhamed Nišlić.

U akciji "Arizona" pretresena su lica i objekti na 15 lokacija. Brčanski policajci izvršili pretres na 10 lokacija na području Brčko distrikta, pripadnici MUP-a Posavskog kantona tri pretresa na području Orašja, pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona pretres na dvije lokacije u Sarajevu i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona jedan pretres u Gračanici.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE