• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Generalni sekretar PDP: Dolazak Konakovića i Nikšića u Banjaluku je provokacija, 25. novembar nije praznik u BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Dolazak Nikšića i Konakovića u Banjaluku jeste čista provokacija jer 25. novembar nije praznik u Republici Srpskoj, a nije ni na nivou BiH, rekao je generalni sekretar PDP-a Nenad Vuković.

 Vuković PDP 25. novembar nije praznik Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Može možda da bude praznik na nivou FBiH ali nisam siguran da i u tom entitetu postoji politička volja da se donese takva odluka", kaže Vuković dodajući da su bošnjačka politika i oni koji je podržavaju u kolektivnom političkom ludilu u vezi sa 25. novembrom.

"Sluđivanje javnosti i pokušavanje nametanja drugima svojih stavova očigledno da nema granica.
Teško je danas opisati politički autizam bošnjačke politike na postojanje tri naroda i dva entiteta i neophodnost dogovora o svim pitanjima, pa i pitanju praznika, na čemu počiva funkcionisanje BiH", smatra Vuković.

Doda je da činjenica da “BiH nema Zakon o praznicima” ne znači ništa onima koji, u nedostatku realnih politika za ovo vrijeme, baštine političke fraze i revizalizuju narative iz prošlog vijeka.

"Od istih tih i dalje nema odgovora na pitanje šta je sporno da 21.11, datum kada je parafiran Dejtonski sporazum, bude praznik u BiH jer je tada zaustavljen rat i prestalo krvoproliće, a to su potpisali svi? Primjećujem i da pojedine strane diplomate čestitaju nepostojeći praznik 25.11, a jako dobro znaju da ne postoji Zakon o praznicima BiH, čime nastavljaju nakaradnu praksu nepoštovanja činjenica, ali i samih odnosa u BiH. Licemjerno je da isti ti kažu kako nisu pristrasni u BiH te pozivaju na poštovanje zakona, standarda i procedura", poručio je Vuković.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE