• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDP slavio Dan državnosti u Banjaluci: "Dokaz demokratičnosti i otvorenosti Republike Srpske''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U organizaciji Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine sinoć je u Banjačuci je u toku svečana Akademija povodom dana zasjedanja ZABNOBIH-a, koji se u Federaciji slavi kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

 SDP u Banjaluci dan državnosti BiH Izvor: SDP

"SDP svaki dio BiH posmatra na isti način i nikada neće odustati od borbe za Bosnu i Hercegovinu po mjeri svih njenih građana", objavljeno je na društvenim mrežama uz fotografije sa događaja.

Potpredsjednik SDP-a, Vojin Mijatović bio je domaćin ove večeri.

"Prvi put u post Dejtonskoj BiH, u Banjaluci svečana akademija povodom dana državnosti BiH i 78. godišnjica ZAVNOBIH-a. Bosnu i Hercegovinu vidim kao normalnu, sređenu zemlju u kojoj će se vrednovati kvalitet, a ne nacionalna i stranačka pripadnost, zemlju u kojoj će vladati pravo a ne politike, zemlju u kojoj će pamet biti ispred kriminala, čast ispred svega", napisao je Mijatović.

Komentarišući događaj na Tviter profilu oglasio se lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stavenadić koji smatra da je Banjaluka ponovo pokazala da je "najtrpeljiviji grad na svijetu".

"Banjaluka je najtrpeljiviji grad na svijetu. Juče gospodski ignorisala skoro 500 onih koji bi da je osvoje i ponize čak i onog Zukana (potpredsjednik SDP, Zukan Helez; izjavio da je BiH umjesto respiratora trebalo da nabavi krstareće rakete, prim. ur.)  iz prvog reda što bi zbog nje nabavljao i na nju slao krstareće rakete. Vidimo se 9. januara u Sarajevu!", napisao je Stevandić.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić takođe se oglasio saopštenjem u kojem kaže da je SDP napravio turistički pohod u Banjaluku da bi u glavnom gradu Srpske proslavili svoj praznik.

''Nadam se da su ostavili malo novca u Banjaluci. S druge strane, Republika Srpska je ponovo pokazala svoju širinu, otvorenost i demokratičnost, te da su svi ravnopravni i slobodni, i da mogu slaviti svoje praznike. Na to sam ponosan! Takođe, razmislićemo da i mi počnemo organizovati proslave u Sarajevu povodom Dana Republike Srpske! Bilo bi lijepo da i mi imamo tu istu slobodu i prava u Sarajevu kao i oni u Banjaluci. Trebalo bi da pokažu razumijevanje ako su u Banjaluku došli iz uvjerenja, a ne inata i s nadom da će isprovocirati neki incident'', zaključio je Nešić.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE