• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Godinu dana od Dodikovog prijedloga: GO SNSD u Bijeljini ukida duple funkcije, da li će i ostali?

Autor Nikolina Damjanić

Gradski odbor SNSD Bijeljina donio je odluku da odbornici ove stranke, koji su i direktori, vrate mandate stranci. Pitanje duplih funkcija aktuelizovao je predsjednik RS, Milorad Dodik samo mjesec dana nakon opštih izbora, da bi se ubrzo nakon toga "ućutio".

 GO SNSD Bijeljina o ukidanju duplih funkcija Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Takođe, u bijeljinskom SNSD-u je usvojena je i odluka da direktori iz reda SNSD-a koji su i članovi nekog Upravnog ili Nadzornog odbora odmah stranci vrate mandat na članstvo u tim odborima. Isto važi i za šefove, odnosno rukovodioce područnih kancelarija u Bijeljini.

Milorad Dodik je u novembru prošle godine izjavio da će stati u kraj duplim funkcionerima u stranci. Ovu odluku tada je podržao poslanik Dražen Vrhovac i direktor IRB Republike Srpske, koji je vratio mandat stranci (i dalje je poslanik). Vojin Mitrović je podnio ostavku na funkciju ministra komunikacija i transporta BiH (sada je ministar u Vladi RS), a Milovan Milovanović vratio je odbornički mandat u Bijeljini.

"SNSD će u skladu s ranijim opredjeljenjima, kroz organe stranke, operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju", napisao je Dodik na društvenoj mreži "X".

Nakon kratkotrajne bojazni za fotelje u SNSD-u i koaliciji okupljenoj oko ove stranke, poslanici i funkcioneri su odahnuli, a Dodik je "zaboravio" na ovaj prijedlog, tačnije, pojasnio je na šta je tačno mislio.

U Narodnoj skupštini RS duple funkcije obavlja više poslanika, među kojima su Srđan Mazalica, direktor Operativnog područja Banjaluka u "Elektroprenosu BiH", Vlado Đajić, direktor UKC-a RS, Aleksandar Krsmanović, rukovodilac zvorničke filijale "Zavod za zapošljavanje RS", Ranka Perić Romić, dekanesa Fakulteta političkih nauka, Denis Pijetlović, direktor a.d. "Komunalac", Derventa. Duple funkcije obavljaju i poslanici SPS, SP, DEMOS-a, Ujedinjene Srpske...

Interesantno je da Gradski odbor SNSD u Bijeljini podržava prijedlog predsjednika Dodika uoči lokalnih izbora do kojih je ostalo nešto manje od godinu dana. Ostali Gradski odbori SNSD-a u drugim gradovima se još nisu oglasili o ovom pitanju.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE