• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Funkcionerima SNSD-a neće biti zabranjene duple funkcije, ali jednu platu će morati donirati (VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Gostujući na RTRS-u predsjednik RS Milorad Dodik rekao da se ukidanje duplih funkcija članovima SNSD-a neće odnositi na sve, nego na one koji, između ostalog, nisu bili aktivni u predizbornoj kampanji.

 Dodik o duplim funkcijama funkcionera SNSD-a Izvor: RTRS, screenshot

"Znate šta, ne možemo se mi ni odreći tek tako svih ljudi, nije to tako linearno, odjednom da čistite. Ima onih koji zloupotrebljavaju stranku, skrivenih, za kojima mi još tragamo, onih koji su se veoma malo pojavljivali u izbornoj kampanji, a sjede na važnim mjestima. Te ćemo ljude lako prepoznati. Ali, oni koji rade i jedno i drugo, predano i uporno, apsolutno treba poštovati", kazao je.

Dodik je pojasnio da je ideja da oni koji obavljaju duple funkcije, ne primaju i dvije plate već da jednu daju u humanitarne svrhe.

On je prije dva dana rekao da funkcioneri ove stranke neće moći obavljati duple funkcije i da će stranka uskoro donijeti zvaničnu odluku o tome.

"SNSD će, u skladu s ranijim opredjeljenjem, kroz organe stranke operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju", napisao je Dodik na "Tviteru".

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je ujedno i predsjednik Ujedinjene Srpske je tada izjavio da ne treba kažnjavati one koji su bili uspješni.

"Ja lično mislim da priča o duplim funkcijama izaziva negativne konotacije. Sa druge strane, mislim da treba da mjerimo uspješnost onoga koji obavlja funkciju. Ako je neko uspješno vodio instituciju, zaradio milione, uveo nove tehnologije ili napravio veliki napredak, ne znam da li ga treba kažnjavati zbog političke pripadnosti ili toga što mu je narod dao podršku da bude poslanik”, izjavio je Stevandić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tako treba

Haha al ih je ... Sad da vidim koliko će ih htjeti da obavlja dve funkcije. Pod uslovom da se striktno provjerava to njihovo doniranje, a ne da bude po slobodnom izboru pa jednom doniraju i narednih deset mjeseci ništa.

MONDO REPORTAŽE