• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Helez od OBA-e traži informacije o paradžematima i terorističkim organizacijama u BiH

Autor Nikolina Damjanić

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez zatražio je od Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH informacije o tome da li raspolažu podacima da na teritoriji RS postoji 120 paradžemata, te da li na teritoriji FBiH postoje ćelije Al kaide i ISIL-a.

 Helez traži informaciju o teroristima i paradžematima Izvor: Mustafa Öztürk/Anadolija

"Očekujem od OBA-e i Tužilaštva BiH da djeluju u skladu sa sa ovlaštenjima datim zakonom. Ukoliko se utvrdi da su navodi lažni, očekujem od Tužilaštva BiH da otvori istragu o tome ko i zašto uznemirava javnost u BiH", napisao je Helez na "Fejsbuku".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je prije nekoliko dana da se zna da i danas policija FBiH ne smije da uđe u neka sela u kojima postoje jake islamističke grupe, te istakao da priču o paradžematima u BiH nije izmislila Srpska.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan rekao je ranije da su nadležni republički organi registrovali više od 100 paradžemata, koje kontrolišu i intenzivno prate u vezi sa problematikom ekstremizma i terorizma, u vezi sa razvijanjem ekstremnog vehabijskog radikalizma, kao i povratnicima sa određenih stranih ratišta.

Predstavnici Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH uputili su pismo američkom Senatu i Kongersu u kome su naveli da je BiH već dugo utočište radikalnih islamista i da nacionalističke politike najvećih bošnjačkih stranaka potvrđuju namjeru da BiH vladaju bez Srba i Hrvata.

Oni su u pismu istakli da u FBiH postoje sela u kojima stanovnici sprovode šerijatski zakon, kao i da su dijelovi BiH naseljeni Bošnjacima i dalje dom brojnim spavačkim ćelijama Al kaide i ISIL-a koje bi potencijalno mogle biti aktivirane ako i kada stigne naređenje.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE