• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bukejlović u novom zakonu o imunitetu: "Na specifičan način širi dijapazon lica koja su obuhvaćena"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović rekao je danas da očekuje da će novi zakon o imunitetu proći sve faze i biti usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske u redovnoj proceduri.

 Miloš Bukejlović Izvor: Mondo - Slaven Petković

Bukejlović je naglasio da ovaj zakon na specifičan način širi dijapazon lica koja su njime obuhvaćena iz izvršne i zakonodavne vlasti za ono što su učinili u vršenju svojih dužnosti.

"Zakon o imunitetu trenutno je u fazi nacrta i prolaziće redovnu zakonsku proceduru, ne ide po hitnoj proceduri, nego očekujemo da zakon prođe sve faze i da bude usvojen", izjavio je Bukejlović novinarima u Bijeljini.

On je podsjetio da su zakon predložili narodni poslanici, a Kolegijum Narodne skupštine razmatrao ga je u petak, 1. decembra.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić je nedavno izjavio da je priprema zakona o imunitetu završena, te da bi se uskoro mogao naći pred poslanicima.

Ovu inicijativu podržale su pojedine stranke iz Republike Srpske, dok su se iz Federacije BiH čule kritike.

Prethodni Zakon o imunitetu ukinuo je 2002. godine visoki predstavnik Pedi Ešdaun, ali ga je kasnije vratio. Ešdaun je u oktobru iste godine nametnuo tri odluke o imunitetu u BiH, odnosno po jednu za entitetske, te zajednički nivo vlasti.

Prema ovim odlukama, od krivičnog i građanskog postupka oslobođeni su poslanici i delegati svih parlamenata u BiH, a od građanske odgovornosti svi predsjednici, potpredsjednici i zamjenici predsjednika, kao i ministri u svim vladama i u Savjetu ministara.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE