• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pranjić organizovao božićni prijem u Banjaluci, prisustvovali brojni zvaničnici

Autor Nikolina Damjanić

U Banjaluci je održan božićni prijem u organizaciji potpredsjednika Republike Srpske iz hrvatskog naroda Davora Pranjića kojem su prisustvovali najviši zvaničnici Srpske i BiH.

 Božićni prijem Davora Pranjića u Banjaluci Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Prijemu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske, kao i predsjedavajuća Savjeta minstara Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić izjavio je večeras da BiH treba biti onakva kakvom je konstitutivni narodi sebi žele urediti za bolje sutra.

Pranjić je tokom božićnog prijema koji je organizovao u Banjaluci rekao da je u katoličkom kalendaru sada vrijeme adventa, odnosno "nečeg dobrog što se iščekuje".

"Neka svako bude dobro. To je najbolja poruka koju možemo danas poslati", poručio je Pranjić.

On je čestitao predstojeće praznike - katolički Božić, Novu godinu i pravoslavni Božić.

Dodik je čestitao je potpredsjedniku Republike Srpske iz hrvatskog naroda Davoru Pranjiću, svim Hrvatima i svim vjernicima katoličke vjere nastupajući Božić, uz želje da ga provedu u zdravlju i porodičnoj sreći.

Dodik je rekao da je večerašnji božićni prijem u Banjaluci, koji je organozovao Pranjić, prilika da pokažu u Srpskoj da zajedno rade na stabilizaciji prilika i mira i da su spremni na razumijevanje i podršku, pogotovo na stvarima koje kod sve tri vjere uvijek pozivaju na okupljanje i dobro među ljudima.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

On je istakao da se zbog toga večeras šalje poruka ljubavi, mira i dostojanstva.

"Ne bi trebao niko nikome da smeta u pogledu toga da se porodica okupi, oko onoga što ovde tradicionalno predstavlja katolički Božić, što predstavlja pravoslavni Božić ili ono što predstavnici Islamske zajednice proslavljaju", rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je ovo vrijeme kada se trebaju poslati poruke mira, te istakla da je ponosna što je Srpska otvoreno društvo u kojem svi slobodno mogu da upražnjavaju svoju vjeru.

"Izražavam zahvalnost potpredsjedniku Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davoru Pranjiću što nas je okupio da zajedno pošaljemo poruke mira i želje za dobru porodičnu sreću svakog čovjeka u Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je čestitala svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti Božić, uz želje da ga proslave u miru, sreći i zdravlju sa svojim porodicama.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Da li su Bošnjaci bili pozvani, pošto niko nije prisustvovao ili im se gadi sama pomisao na Božić

MONDO REPORTAŽE