• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavaš se vratio u Osijek: "Normalno sam prešao granicu"

Autor Dragana Božić

Ratni komandant hrvatskih snaga u Osijeku Branimir Glavaš, koga je zagrebački Županijski sud nepravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim civilima, izjavio je da se nakon mjesec dana boravka u BiH vratio u Hrvatsku.

 Glavaš se vratio u Osijek Izvor: Al Džazira/YouTube/screenshot

Glavaš tvrdi da je normalno prešao granicu.

"Istina je, u Osijeku sam. Nisam dobio nikakvu garanciju da neću morati u zatvor, ali eto me nazad. Podigao sam prašinu, ali normalno sam prešao granicu i sada se bez ikakvih problema krećem po Hrvatskoj", rekao je Glavaš za današnji "Novi list".

Glavaš je rekao da bio i u Zagrebu na Županijskom sudu, gdje je morao lično preuzeti neku dokumentaciju u vezi njegovog ranijeg zahtjeva za izuzeće sudije.

"Sada čekam rješenje o tome zašto mi nije određen pritvor, još ga nisam dobio, a nije ni Državno tužilaštvo koje ima pravo žalbe", rekao je on, podsjećajući da se žalio na sudsku kaznu od pet hiljada evra zbog vrijeđanja sudije prilikom izricanja kazne.

Županijski sud u Zagrebu je na ponovljenom suđenju u slučajevima "Selotejp" i "Garaža" 27. oktobra nepravosnažno osudio Glavaša na sedam godina zatvora za ratne zločine nad Srbima u tom gradu 1991. godine. Glavašu tada nije određen istražni zatvor zbog odluke Ustavnog suda iz 2015. godine, prema kojoj je već odslužio dio kazne.

Branimir Glavaš je 15. novembra prešao u BiH, poručujući da ne želi više ni dana provesti u zatvoru. Tada je objavio je na svom "Fejsbuk" nalogu da se preselio u BiH i da se nalazi u mjestu Drinovci, u opštini Grude. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE