• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavni odbor SDS u Loparama u jeku "litijumskog" sukoba Petrovića i Savića

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Sjednica Glavnog odbora SDS-a zakazana je danas u Loparama u vrijeme kada je aktuelizovano istraživanje ruda u ovoj opštini zbog čega je došlo do prepucavanje između lidera semberskih gradova koji dolaze iz Srpske demokratske stranke.

 IMG-2962.JPG Izvor: SDS

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović objavio je početkom decembra da ga je za klevetu tužila firma "ArCore" iz Banjaluke zbog njegovih izjava protiv istraživanja rude litijuma u Loparama. Petrović je najavio krivične prijave, između ostalih, i protiv predstavnika opštine Lopare, na čijoj teritoriji je nađen dragocjena ruda.

Načelnik opštine Lopare je Rado Savić, takođe kadar SDS. On je nekoliko dana nakon najave tužbe odgovorio Petroviću.

"Poslao mi je nekakav dopis nakon što nas je, prije toga, isprozivao na BN televiziji. U principu, on je zaslužio tužbu od nas, ali nećemo se baviti njim uopšte. Ne znam odakle njemu informacija o tome šta je radio „ArCore“ i šta planira da radi kada još ne postoje zvanična dokumenta, kada studije još nisu gotove. Mislim da se zapleo u neke svoje populističke poteze, a to je njegova stvar", rekao je Savić.

Švajcarska kompanija "ArCore" istražuje litijum na području opštine Lopare u Republici Srpskoj već četiri i po godine i najavili su konkretizaciju ovog posla otvaranjem rudnika i izvozom sirovine za Njemačku.

Petrović je u više javnih nastupa usprotivio istraživanjima i otvaranju rudnika u majevičkom kraju, u blizini Bijeljine, gdje se Lopare nalaze.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

notar

mozda su malo pozurili sa raspravom cije je sta opstinsko je do dva metra dubine dublje je drzavno zato trba pitati svicarce da slucajno nisu i oni platili smitu da nije od republike srpke vec ba.a posto englezi koji placaju bn i sds namjerno prave zbrku lafo od koje je opstine kao nesto se svadjaju a da dignu raju kad se pojavi stvarni vlasnik, Srpska republika da narod misli da se odnjih otima i da dignu bunu za to se narod dezirmofrmise a nasa vlast nista ne prepoznaje dok ih se nelupi po glavi samo zali boze para koje daju za takozvane savjetnike kpji se samo bave posljedicama a nevide nista da djeluju proaktivno vjerovatno ni neznaju sta to znaci

MONDO REPORTAŽE