• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: BiH ne može u pregovarački proces sa EU dok su stranci u Ustavnom sudu

Autor Dragana Božić

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je danas da BiH ne može ući u pregovarački proces sa EU sve dok su stranci u institucijama pravosuđa i u Ustavnom sudu BiH.

 Čović: BiH ne može u pregovarački proces sa EU dok su stranci u Ustavnom sudu Izvor: YouTube/Screenshot

Kazao je da su svi u BiH saglasni da stranci moraju otići iz Ustavnog suda, ali da se i dalje vode diskusije oko termina njihovog odlaska.

Govoreći o evropskom putu, Čović je naglasio da će ključ svega biti Izborni zakon, navodeći da kompletna aktivnost političkih aktera u februaru naredne godine mora biti na izmjenama i dopunama ovog akta, piše Klix.ba.

"Imamo dovoljno vremena za korekcije i ostalih zakona iz 14 prioriteta, a kada je u pitanju generalska struktura, opet se pokušao narušiti sklad između Ministarstva odbrane i Predsjedništva i sa te strane smo vjerovali da je dobro promijeniti i Zakon o odbrani", rekao je Čović novinarima, prenosi Srna.

Govoreći o raspravi o tačkama dnevnog reda današnje sjednice Doma naroda koje su se odnosile na Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH, Čović je naveo da je Klub hrvatskog naroda ukazao da je trenutni sastav CIK-a imenovan mimo zakona, procedura i Ustava BiH.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupšrine BiH nije usvojen Izvještaj CIK-a o provođenju izbora 2022. godine, kao ni Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti CIK-a koji se odnosi na prethodnu godinu.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE