• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće biti obustave isporuke gasa za FBiH

Autor Nikolina Damjanić

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH (FBiH) Vedran Lakić rekao je danas da neće biti obustave isporuke gasa za područje FBiH od 1. januara naredne godine, uz pomoć vlada Republike Srpske i FBiH.

 Plin u FBiH isporuka Izvor: Envato

Lakić je, nakon sjednice Vlade FBiH na kojoj je razmatrana trenutna situacija za snabdijevanje gasom, naveo da se uz pomoć vlada Republike Srpske i FBiH došlo do dogovora da neće biti obustave isporuke gasa, saopšteno je iz Vlade FBiH.

"U obavezi smo početkom naredne godine napraviti zajednički sastanak dva entitetska ministra energetike i dva direktora preduzeća da dogovorimo dalje korake", rekao je Lakić.

Lakić je dodao da su, osim njega i ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića, u rješavanju problema sa isporukom gasa za područje FBiH učestvovali premijeri Republike Srpske Radovan Višković i FBiH Nermin Nikšić.

Direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Nedeljko Elek ranije danas izjavio je Srni da će Sarajevo od 1. januara ostati bez prirodnog gasa jer nije potpisan ugovor sa sarajevskom firmom "Energoinvest" o isporuci ovog energenta.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE