• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Banjaluka od 5. januara ostaje bez javnog prevoza

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da se dugovanja prema javnom prevozu gomilaju na dnevnom nivou, zbog čega od 5. januara javni prevoz neće moći funkcionisati jer nije usvojen rebalans budžeta.

 Stanivuković i Kresojević Izvor: Grad Banjaluka

Tvrdi da je izvijesno i da radnicima Gradske uprave neće biti isplaćene plate 5. januara kako je bilo planirano, kao ni dijelu radnika iz drugih gradskih ustanova.

"Od 5. januara ne možemo isplatiti plate radnicima, tuđu njegu i pomoć, vrtiće, staće i javni prevoz. Mi plate po ovome stanju možemo isplatiti tek u februaru. Od 5. januara dalje ne možemo da održimo javni prevoz u gradu ne zato što nemamo novca, nego nema dokumenta i volje SNSD-a i skupštinske većine kojoj očigledno odgovara ovo stanje", istakao je gradonačelnik, podsjetivši da zbog ove situacije 11.000 građana čeka da ostvari svoja prava.

Kaže da je u više navrata pozivao Skupštinu Grada, obraćao se republičkom rukovodstvu otvorenim pismom, ali da sluha i političke volje za rješavanje ove situacije nije bilo.

"Nažalost, naši kapaciteti su zbog neusvajanja rebalansa već na izmaku. Dok čekamo rebalans, stvorićemo 150.000 KM dodatog duga samo za javni prevoz. Ljudi me pitaju kada će to biti isplaćeno ali, nažalost, SNSD u svojoj političkoj mržnji sve blokira. Uz svu želju, volju i moj interes kao gradonačelnika da idemo prema naprijed, nemamo način niti garanciju koja nam omogućava da izvršimo isplate", rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je rekao da je jedino rješenje usvajanje rebalansa, te najavio da će, zbog novonastale situacije, sutra održati sastanke sa predstavnicima sindikata Gradske uprave, prevoznicima i direktorima gradskih ustanova.

"Pozivam sve aktere političke scene da pokažu jedinstvo i volju da se riješi ova situacija, te da se za predstojeće božićne praznike i proslavu Dana Republike pokaže sloga, a ne situacija u kojoj je Banjaluka bez javnog prevoza i radnici nemaju platu. Sjednica je mjesto gdje možemo raspravljati o svemu", zaključio je on.

Gradski menadžer Bojan Kresojević potvrdio je da je bez rebalansa budžeta nema mogućnosti isplate obaveza nastalih u 2023. godini.

"Sva ova situacija može se jednostavno riješiti za dva dana ukoliko skupština većina predvođena SNSD-om iskaže volju i usvoji rebalans", zaključio je Kresojević.

Podsjećamo, u SNSD smatraju da gradonačelnik rebalanskom želi da "ispegla nezakonito potršena sredstva".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

....

Do kad mislite koristiti muku gradjana za vase jeftine poene?Stanivukovicu a i vi skupstinska vecino vrijeme je da pocnete raditi nesto

Sad će

Sad će nam Đajić objasniti kako je on školovan, kako ima reference, obišao planetu, zna na čemu zemlja stoji ali nije zainteresovan za funkciju i blokira grad iz patriotskih razloga jer je veliki patriota. I tako ukrug. Jedan radi drugi blokira

Dddff

Pa onda vratite pare za mjesečne karte koje su građani unaprijed platili za privatni prevoz a ne gradski......

Mioljka

@Dddff to se ondai treba obratiti privstnim prevoznicima, a ne javnim (gradskim) organima???

MONDO REPORTAŽE