• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik se složio s Komšićem oko Dejtona: "Izgleda da je progledao..."

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izgleda pred kraj karijere iznenada "progledao", pa je shvatio da samo poštovanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma BiH ima budućnost.

 Dodik i Komšić u vrijeme dok su obojica bili članovi Predsjedništva BiH Izvor: Predsjedništvo BiH

"Ako izuzmemo razne bljuvotine i laži koje govori o Republici Srpskoj, kao i njegovo izvrtanje činjenica na način koji njemu odgovara, rekao bih da se slažem da je jedini način da BiH opstane da se sačuva ono što piše u Dejtonu", naveo je Dodik na platformi "Iks".

Dodik je rekao da je tačno i da niko nema kapacitet za sukob, te napomenuo da je Republika Srpska za mir i čuva taj mir potpunim poštovanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i insistiranjem na njegovoj dosljednoj primjeni.

"Možda se nekome ne sviđa i ne voli što postoji Srpska, mi nikoga ne možemo natjerati u Federaciji da je voli, ali svako ko voli BiH - zna da bez Republike Srpske neće biti ni BiH", napomenuo je Dodik.

On smatra i da je dobro da se Komšić ovih dana prisjetio šta je govorio ranije.

"Dobro je da se Komšić prisjetio ovih dana šta je govorio i prije 15 godina, dok mu stranci nisu rekli da mora negirati Srpsku. Jer im je to bio interes...", piše Dodik, prenosi Srna.

Komšić je u intervjuu za agenciju Anadolija između ostalog rekao kako smatra da se ne može rušiti međunarodni sporazum (Dejton) "jer onda dobijaju oni koji su protiv Bosne i Hercegovine".

"Milorad Dodik nema kapacitet za sukob. On to zna. Mi nemamo kapacitet za sukob i mi valjda to znamo", poručio je Komšić.

Takođe je rekao da je svjestan "da nas ono što smo dobili Dejtonom" (misli na BiH), "guši i davi, ali ne smijemo odustati od toga".

Komšić takođe smatra da su u "bh. političkom bloku skloni da gledaju u strance koji će donijeti spasonosno rješenje, ali da se to ne dešava".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE