• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ustavni sud BiH je politička organizacija, uskoro će ostati i bez sudija iz FBiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Ustavni sud u BiH sada i zvanično strana politička organizacija, u kojoj Srba nema, a uskoro će ostati i bez Bošnjaka i Hrvata.

 Milorad Dodik Izvor: Mondo - Slaven Petković

Dodik je napomenuo da se svake godine u isto vrijeme čitaju iste prijetnje od istih ljudi i gleda kako zvaničnici Zapada negiraju Dejtonski sporazum, osuđujući Srpsku što u skladu sa zakonima i propisima obilježava svoj dan.

Prema njegovim riječima, takvim radnjama i osporavanjem Republike Srpske osporavaju BiH, jer BiH bez Republike Srpske ne postoji.

"Ona je sastavljena od Republike Srpske i Federacije i nikada se neću umoriti od toga da svima koji se prave neupućeni u to govorim ono što piše u Ustavu i Dejtonu. Ustavni sud u BiH je političko tijelo, a sada i zvanično strana politička organizacija. Srba nema, a uskoro će ostati i bez Bošnjaka i Hrvata", istakao je Dodik.

On je naveo da se takvo tijelo godinama poziva na raniju praksu i odluke, umjesto na Ustav BiH.

"Takav pristup pravu i pravni sitem ne postoji nigdje na svijetu i naravno da ga neće prihvatiti ni Republika Srpska i to je sa stanovišta svake normalne osobe potpuno legitimno", napomenuo je Dodik.

Dodik je naveo da će Zakon o Ustavnom sudu i odlazak stranaca omogućiti da na prostoru BiH zaživi pravo, koje je Zapad srušio.

"Nismo u srednjem vijeku i sigurno nećemo dozvoliti da nas Amerikanci vrate tamo svojim neuspješnim intervencijama, uz prećutno odobrenje zbunjene Evrope. Mi znamo ko smo, znamo naša prava, kao i način da ih ostvarimo. Neka to imaju na umu svi koji pokušavaju da ovdje sprovode neke svoje planove", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Dodik je istakao da se ovdje neće pitati ni Britanci ni Amerikanci, nego Srbi, Hrvati i Bošnjaci, ili neće biti prostora da se bilo ko pita.

(SRNA/MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE