• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić: Za vlast u RS dan u rovu vrijedi 10 feninga

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Odlukom da osnova za obračun boračkog dodatka bude 3 KM Vlada Republike Srpske ponizila je sve nas koji smo učestvovali u stvaranju Republike Srpske", kaže poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dinčič i

 Radislav Dončić, PDP Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Prema mišljenju Vlade, dan u rovu vrijedi 10 feninga! Nažalost od režima u Republici Srpskoj ništa drugo nismo ni očekivali", kaže Dončić.

"Kako da od ratnih profitera i dezertera očekujemo poštovanje nas koji smo čuvali i branili naša ognjišta, dok su oni punili svoje džepove? Kako da očekujemo podršku od režima koji ordenjem kiti estradne zvijezde i kvislinge? Kako da očekujemo brigu za borce i njihove porodice od onih kojima je najbitnije da kumovima i djeci iz budžeta namaknu stotine miliona maraka?", pita se Dončić.

Dinčić podsjeća da je, sa protesta na Kostrešu, zahtjevao da osnova za obračun mjesečnog boračkog dodatka bude 7 KM, dok bi se poštenom revizijom boračkih statusa obezbijedio novac za to.

Tražio je i konačno rješavanje pitanja zapošljavanja potomaka poginuluh boraca.

"Ni po tom pitanji Vlada i Boračka organizacija Republike Srpske ništa ne rade, a samo u prve 2-3 sedmice ove godine ,,odabrana mladež" dobila je za izmišljene poslove vrijedne milione maraka", tvrdi Dončić.

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je danas da isplata mjesečnog boračkog dodatka u Republici Srpskoj u posljednjih pet godina nije kasnila ni dana

(BN/MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE