• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić prozvao Stanivukovića: Radnik Gradske uprave demantovao da su im povećane plate, pa premješten

Autor Nikolina Damjanić

Sindikat uprave RS tvrdi da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković premjestio radnika Gradske uprave Neđeljka Radulovića, nakon njegovog gostovanja na jutarnjem programu RTRS-a u kojem je demantovao tvrdnje o povećanju plata radnicima ove institucije.

 Neđeljko Radulović o platama u Gradksoj upravi Banjaluka Izvor: Slaven Petković - Mondo

Nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao da su povećane plate radnicima, reagovali su predstavnici sindikalnih organizacija koji su demantovali njegove tvrdnje.

Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS kaže da Stanivuković različito tretitra sindikat koji je izabran po njegovom nalogu i sindikat koji od 1999. godine djeluje u okviru Gradske uprave, ali i Sindikata uprave RS.

Marić tvrdi da članovi njihovog sindikata trpe mobing i premještanja u industrijsku zonu "Ramići, a zadnji incident, kako tvrdi, dogodio se nakon gostovanja njihovih članova na jutarnjem programu RTRS-a.

"Oni su ukazali da gospodin Draško Stanivuković iznosi neistinu kada je u pitanju povećanje plata radnicima Gradske uprave. Naši sindikalci su gostovali u 7 i 10 sati u Jutarnjem programu, daleko prije početka radnog vremena Gradske uprave. Radnik Neđeljko Radulović je nakon toga ekspresno dobio rješenje o premještanju na drugo radno mjesto, bez ikakvog opravdanja", rekao je on.

Marić je upitao kako je moguće da taj dan gradonačelnik Stanivuković "istovremeno pravi snješka na Kopaoniku i potpisuje rješenje o premještanju radnika".

Neđeljko Radulović je premješten u Odjeljenje za boračku zaštitu, a bio je u Savjetu za pravna pitanja.

Radulović je rekao da on nije jedini koji je dobio rješenje o premještanju na drugo radno mjesto, te da je mnogo više takvih slučajeva u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Izvor: Slaven Petković - Mondo

"Radmila Miljković iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, u koje mene sada premještaju zbog povećanog obima posla, je korektan službenik i zašto je kao takva smetala i prebačena u opštu upravu, a mene stavljaju na njeno mjesto i treba mi vremena da se upoznam sa propisima, stanjem i poslom. Kako je to svrsishodno?", upitao je Radulović.

Predsjednik reprezentativne Sindikalne organizacije Gradske uprave Banjaluka Radislav Gojković naglasio je da se Gradska uprava zalaže za sve zaposlene u upravi, navodeći da je Radulović raspoređen na drugo radno mjesto zbog velikog broja zahtjeva za borački dodatak.

"To traje od oktobra i tu nije samo Radulović. Ima još kolega koji su raspoređeni dok se ne riješi taj obiman posao. Sve je urađeno po zakonu i to je privremeno rješenje", rekao je Gojković.

On je podsjetio da je usvojen budžet za ovu godinu, te da su planirana sredstva za plate zaposlenih u Gradskoj upravi.

"Ukoliko ne bude mogućnosti za isplatu plate od januara s obzirom na to da kolektivni ugovor još nije stupio na snagu, onda ćemo putem regresa nadoknaditi tu januarsku platu i radnici neće biti oštećeni ni za jednu marku. Od februara će plata za sve zaposlene biti povećana za 150 KM", pojasnio je Gojković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE