• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković zahvalio Sijartu na lobiranju za BiH: "Mi smo počasne komšije"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković zahvalio je ministru spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peteru Sijartu i Mađarskoj za nesebičnu podršku koju pružaju lobirajući za punopravno članstvo BiH u EU i za dodjeljivanje kandidatskog statusa.

 Konaković i Sijarto Izvor: Ministarstvo inostranih poslova BiH

"Mađarska je ponudila, a mi smo prihvatili pomoć u asistenciji kroz sve naporne pregovore koji nas očekuju u ovom dijelu procedure, nadam se od marta", rekao je Konaković novinarima nakon sastanka sa Sijartom.

Konaković je istakao da su tokom sastanka razgovarali o budućnosti BiH unutar EU, o formalnoj podršci Mađarske u veoma zahtjevnom procesu za koji BiH još nije dovoljno spremna, a tiče se otvaranja pregovora i prolaska kroz sve tehničke, komplikovane administrativne procedure.

On je naveo da je sa Sijartom razgovarao i o ekonomiji, napretku dvije zemlje koje su potencijalno ozbiljni partneri jer je spoljnotrgovinska razmjena BiH i Mađarske veća od 600 miliona KM.

"BiH je počasni komšija Mađarske što pokazuje da tu ima ozbiljne volje sa obje strane za dodatno jačanje naših odnosa", rekao je Konaković.

Konaković je Sijartu poželio sretan put, te dodao da je ovaj sastanak trebalo da bude održan jutros, ali da je pomjeren zbog tehničkih problema.

"Sijarto je nakon Banjaluke došao u Sarajevo i pokazao da ga nisu spriječili ni vremenski uslovi da zajedno sa nama pokaže posvećenost dobrim odnosima", ocijenio je Konaković.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE