• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pred Sudom BiH, predmet prvi put razdvojen od Lukićevog

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Pred Sudom BiH za danas je zakazan pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

 Dodik Sud BiH razdvojen predmet Izvor: Srna, Borislav Zdrinja

Pretres će biti održan samo za predsjednika Dodika, s obzirom da Sud BiH nije prihvatio zahtjev da se predmet protiv predsjednika Republike ponovo spoji sa predmetom protiv vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Branilac predsjednika Srpske advokat Goran Bubić izjavio je ranije Srni da će odbrana stav o svemu iznijeti na današnjem pretresu.

Advokat Miljkan Pucar, koji zastupa vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika", rekao je ranije Srni da je iz Suda BiH stiglo samo usmeno obavještenje da njegov branjenik ne treba da dolazi na ročište zakazano za 5. februar i da od Suda BiH očekuje pisano obavještenje o razdvajanju postupka.

Predmeti protiv Dodika i Lukića razdvojeni su na ročištu 17. januara, kojem vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" nije prisustvovao jer je bio u bolnici.

Sud BiH odbio je ranije zahtjeve odbrane predsjednika Srpske za izuzeće sudije Mirsada Strike, te za izuzeće sedam sudija ovo suda.

Ročište predsjedniku Republike Srpske zakakazano je za danas u 13.00 časova.

Dodik je izjavio u petak da će otići u Sud BiH i da se ne boji onih koji prijete protestima protiv njega i Srpske u Sarajevu.

"Otići ću u Sud BiH i pozivam naše ljude i moje saradnike da ostanu kod kuće. Ono što je do sada bilo jeste da su se ljudi sami okupljali kako bi me podržali", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da ne želi da niko od njegovih prijatelja dođe u bilo kakvo iskušenje u Sarajevu koje, kako kaže, ne da Srbima da iskažu svoj stav, već je samo dozvoljeno da se njemu sudi.

Lider političkog pokreta "Vjera narod država" i bivši pripadnik odreda "El mudžahedin" Sanin Musa najavio je na "Fejsbuk" profilu okupljanje svojih pristalica danas ispred Suda BiH, povodom nastavka suđenja predsjedniku Srpske i okupljanja građana koji Dodiku daju podršku.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo Srni je rečeno da nisu primili zahtjev za održavanje protesta ni od političkog pokreta "Vjera, narod, država" niti od Muse kao fizičkog lica.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE