• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šta su oni neki ekskluzivni narod, a mi niža rasa?" Dodik o suđenju i najavljenim protestima u Sarajevu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će otići u Sud BiH i da se ne boji onih koji prijete protestima.

 Srn2024-1-26_1324762_2.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Otići ću u Sud BiH i pozivam naše ljude i moje saradnike da ostanu kod kuće. Ono što je do sada bilo jeste da su se ljudi sami okupljali kako bi me podržali", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je istakao da ne želi da niko od njegovih prijatelja dođe u bilo kakvo iskušenje u Sarajevu.

"To je Sarajevo koje ne da da Srbi iskažu svoj stav i samo je dozvoljeno da se meni sudi. To je ona priča u kojoj nema niko drugi pravo da neko nešto kaže. Kako oni mogu da se okupe pred OHR-om, a mi nemao pravo da iskažemo svoje mišljenje? Šta su oni neki ekskluzivni narod, a mi niža rasa", rekao je Dodik.

Na pitanje da li će biti rekonstrucije Vlade Republike Srpske, Dodik je rekao da ima povjerenje u postojeću Vladu koja će nastaviti sa radom.

Lider političkog pokreta "Vjera narod država" i bivši pripadnik odreda "El mudžahedin" Sanin Musa najavio je na "Fejsbuk" profilu okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH u ponedjeljak, 5. februara, povodom nastavka suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i okupljanja građana koji Dodiku daju podršku.

Musa je na društvenim mrežama najavio okupljanje protiv onih koji dolaze "javno četnikovati po Sarajevu", navodeći da je cilj skupa, prije svega, da se zabrani okupljanje osoba koje daju podršku Dodiku tokom njegovih ročišta pred Sudom BiH.

Sarajevska policija nije zaprimila zahtjev Muse za održavanje ovih protesta, rekla je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić i istakla da nisu zaprimili zahtjev ni od političkog pokreta "Vjera, narod, država" niti od Muse kao fizičkog lica.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE