• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pod pokroviteljstvom Đajića: U banjalučkoj osnovnoj školi se organizuje KONCERT BAJE BALOG KNINDŽE (FOTO)

Autor Nikolina Damjanić

U sali Osnovne škole Branko Radičević u Banjaluci 17.02. povodom Dana državnosti Srbije zakazan je koncert Baje Malog Knindže, a pod pokroviteljstvom Vlade Đajića, predsjednika GO SNSD Banjaluka. Ovu vijest negativno su dočekali roditelji djece koji pohađaju školu.

 Koncert Baje Malog Knindže u osnovnoj školi u Banajluci Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

"Koncert patriotskih pjesama i folklora, povodom Dana državnosti Srbije“, zvaničan je naziv događaja na koji je ulaz slobodan, kako se može vidjeti na plakatima koji su oblijepljeni po Banjaluci.

Nekoliko roditelja u izjavi za Srpskainfo kritikovalo je rukovodstvo škole, koje nije bilo dostupno za komentar.

„Sramota, djeca nemaju gdje da rade fizičko, ali se zato sala galantno ustupa jednom šatorskom pjevaču koji se proslavio na zborovima“, rekao je nezadovoljni tata u razgovoru za pomenuti portal.

Kritike su usljedile i od Jelene Trivić, predsjednice Narodnog fronta koja je se pita otkud dozvola da se jedan ovakav koncert održi u prostorijama koje pripadaju školi.

Izvor: MONDO

„Vlado Đajić je pokrovitelj. Da li je direktor Siniša Rendić je dao dozvolu? Da li su Ministarstvo i ministrica Željka Stojičić ovo odobrili ili se, kao po pravilu, prave nijemi oko stvari iz njihove nadležnosti."

Trivićeva dodaje da se ovim potezom pokazuje degradacija obrazovanja u Republici Srpskoj.

„Sramota! Jedna riječ opisuje udruženi potez gradskog odbora SNSD-a, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i rukovodstva OŠ „Branko Radičević“ iz Banjaluke i zajedničko organizovanje koncerta, ni manje ni više nego Baje Malog Knindže“, izjavila je ona.

Trivićeva napominje da ne spori činjenicu da svako ima pravo da održi koncert, ali da niko nema pravo da koncerte održava u školskim salama koje koriste djeca.

„Krajnje je vrijeme da se uvede minimum dostojanstva u sve odluke vlastodržaca i živote svih nas“, zaključuje Trivićeva.

Baja Mali Knindža (Mirko Pajčin) proslavio se patriotskim (i ratnim) pjesmama tokom devedesetih godina prošlog vijeka, a za njegov najveći hit smatra se numera "Božić je".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Boze me sakloni i sacuvaj!

Kebab

Nastava traje do pola 7, djeca će izaći iz škole prije koncerta

Splića

Traži na Starčevici glasove sa Knindžom i šatorom. To samo pokazuje koliko je čovjek izgubljen u vremenu i prostoru. Da ima ikakvu podršku u narodu održao bi opoziv.

MONDO REPORTAŽE