• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUKAŠENKO: Bjelorusija je uvijek spremna da pruži pomoć Srpskoj; DODIK: Gledamo vas kao brata!

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je na današnjem sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da je Bjelorusija uvijek spremna da pomogne Srpskoj.

 Dodik i Lukašenko sastanak Izvor: Belta

"Čitao sam o vašim aktivnostima u Bjelorusiji tokom vaše posjete. Pozdravljam vaš rad ovde. Treba da znate da ako vam nešto u Bjelorusiji odgovara u tehnološkom, poljoprivrednom, industrijskom ili zdravstvenom smislu, mi ćemo vas  uvijek rado pomoći i podržati", rekao je bjeloruski lider, prenosi tamošnja agencija Belta.

"Prijateljstvo Republike Srpske i Bjelorusije se nastavlja uprkos svim izazovima", rekao je Milorad Dodik nakon sastanka sa Lukašenkom.

Dodik se Lukašenku zahvalio na prilici da se direktno sretnu.

"Veoma sam srećan zbog ovog susreta. Ja lično na vas gledam kao na prijatelja našeg naroda, ili prije bih rekao, kao na brata."

Predsjednik Republike Srpske podsjetio je da se prvi put susreo sa Aleksandrom Lukašenkom u Jerusalimu 2000. godine na obilježavanju dvije hiljade godina hrišćanstva.

"Naše prijateljstvo se nastavlja i pored svih izazova", rekao je Milorad Dodik. "Znam da je i vaša zemlja pod pritiskom i sankcijama Zapada. Mi u Republici Srpskoj nismo dozvolili da Bosna i Hercegovina glasa za ove sankcije. Naravno, nije nam bilo lako da izdržimo pritisak i Brisela i Vašingtona. Ali ostali smo nepokolebljivi. Cijelo rukovodstvo Republike Srpske trenutno je pod britanskim i američkim sankcijama", dodao je on.

Milorad Dodik boravi u radnoj posjeti Bjelorusiji od 17. do 19. februara. Dodik je obavio niz sastanaka i posjetio više industrijskih preduzeća, Nacionalnu akademiju nauka Bjelorusije, Minski naučno-praktični centar za hirurgiju i transplantologiju.

Glavni fokus posjete je na razvoju bilateralnih trgovinskih veza, izgradnji saradnje u industriji, zdravstvu, nauci i obrazovanju, proširenju bilateralnog pravnog okvira.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovo

@Zole. Mene fasciniraju svi rezimi koji njeguju porodicne i osnovne ljudske vrijednosti. Za razliku od zapadnih sotonskih koji njeguju sve sto je nakaradno.

Jovo

@Zole. Ti izgleda vise volis zapadne vrijednosti. Pederluke, stampano meso,unistavanje svih porodicnih vrijednosti itd itd. Da ne govorim o tome da u zapadu niko nikad nece imati iskrenog saveznika kao sto smo do sad milion puta vidjeli. Opali glavom u zid, mozda dodjes sebi!

Zole

@Jovo tebe izgleda fasciniraju diktatorski režimi

Zole

Fali im Kim

MONDO REPORTAŽE