• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za dva, tri dana sa Putinom: Predsjednik Srpske najavio sastanke sa svjetskim liderima

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji boravi sa delegacijom Srpske u Bjelorusiji najavio je brojne sastanke sa svjetskim liderima u narednom periodu.

 168245.jpg Izvor: RTRS/rsmoscowoffice.ru

Dodik je rekao da oni koji govore o izolovanosti Republike Srpske vjerovatno misle da "treba da sjedim u kabinetu američkog predsjednika Džozefa Bajdena i gledam kako on posrće".

"Gust je raspored sastanaka koje će imati. Nakon sutrašnjeg sa predsjednikom (Bjelorusije Aleksandrom) Lukašenkom, za dva-tri dana slijedi sa predsjednikom Putinom, zatim sa predsjednikom Tatarstana", rekao je Dodik u intervjuu za RTRS i ATV.

Predsjednik Srpske je naveo da će nakon toga otputovati u Crnu Goru, gdje će se sastati sa predsjednikom crnogorske Skupštine Andrijom Mandićem.

Dodik je rekao da će potom otputovati u Antaliju na diplomatrski forum, koji će biti održan od 1. do 3. marta, gdje će se sresti sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i drugim predsjednicima koji dolaze na konferenciju.

On je podsjetio da će mađarski premijer Viktor Orban doći u Banjaluku u martu, nakon posjete političkim prijateljima u Sjedinjenim Državama.

Predsjednik Republike je naveo da će ova doplomatska aktivnosti trajati do aprila, što je značajno za Srpsku i njen status.

"Usput imam i mnoge razgovore koje ne bilježimo sa predstavnicima Brisela i nekih drugih zemalja", rekao je Dodik. /kraj/sk/dad

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Kao sto vidimo iz rata u ukrajini bolje imati Ruse na svojoj strani nego citav kolektivni zapad koji Rusi melju bez problema lagano ali sigurno.

Jole

Mi smo mala zemlja i sem Srbije nemamo saveznika. Imati na svojoj strani silu kao sto je Rusija nije sala ni u kom pogledu. Jacanje veza sa nasom pravoslavnom bracom je nesto najbolje sto nam se moze desiti. U njima bar imamo iskrene saveznike koji ti nece uzeti dusu za svaku sitnicu i nametati ti kako da zivis u svojoj zemlji. Da ne govorim o vojnoj pomoci u sl nedaj Boze opet nekih sukoba.

Zole

Ovaj ide totalnom stranputicom

MONDO REPORTAŽE