• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivači "Mi – glas iz naroda" optužili Dodika za raskol stranke

Autor Nikolina Damjanić

Pet od sedam osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" održalo je konferenciju za medije povodom raskola koji je nastao u toj organizaciji, a u sve su uvukli i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

 IMG_0778.JPG Izvor: Slaven Petković - Mondo

U okviru političkog pokreta Mi-glas iz naroda, koji djeluje u Srbiji, došlo je do raskola, a dvojica od sedam osnivača Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić navodno su napustili ovaj pokret. Nestorović, koji je, kao i Pavić, uspio osvojiti mandat u Skupštini Srbije, to demantuje, tvrdeći kako pokret još formalno nije ni osnovan, tako da ga ne mogu ni napustiti.

Međutim, ono što je zanimljivo je da su ostalih pet osnivača u cijelu priču o raskolu uvukli i predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

"Imali su sastanak Nestorović i Pavić sa Dodikom, bio je još jedan naš član, bez znanja nas ostalih. Izašli su na konferenciju za medije i iznosili stavove koje su iznosili, predstavljeni su kao poslanici „Mi“, a da ostali osnivači i članovi nisu znali ništa o tome. Govoreno je u naše ime, a da o tome mi ništa nismo znali", izjavio je jedan od osnivača Jovan Janjić

Dodao je i kako je Dodik predložio Nestoroviću da treba uništiti kolektivno rukovodstvo i da treba da se izglasa predsjednik. Janjić je napomenuo i kako će ovaj pokret uskoro biti registrovan kao politička partija.

Siniša Ljepojević, jedan od osnivača, rekao je da je za raskol u pokretu kriv Milorad Dodik jer je on predložio Nestoroviću da je organizaciji potreban predsjednik, a ne kolektivno rukovodstvo.

"Od sedam osnivača ostalo je nas pet i pokret „Mi – glas iz naroda” nastavlja sa radom. Mi koji smo ostali treba da izvučemo neke pouke i da neke stvari koje su izvor problema eliminišemo. Između nas pet postoji saglasnost da se odluke donose konsenzusom, a onda kada to nije moguće glasanjem", rekao je Ljepojević.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jole

Ova prozivka dolazi u medije bas u trenutku hajke na Dodika jer jaca nase veze sa bratskom Rusijom pa pokusavaju na sve moguce nacine da ga diskredituju kod naroda. Procitani ste ljepojevicu i ekipo. Nema danas nista slucajno a pogotovo propaganda tamo da to samo po sebi govori ciji ste igraci

Joop

Svi su im drugi krivi sem njih samih. To samo po sebi govori koliko su ozbiljni ko ljudi i ko pokret. Sem toga pola njih zivi negdje vani ili je do sad zivilo dugi niz godina pa se odjednom vratili. Spasojevic pobjegao iz kieva, Ljepojevic zivi u londonu itd itd.

MONDO REPORTAŽE