• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Magazinović u Kijevu na godišnjicu invazije: Bio u Vojnoj obavještajnoj službi, slikao se kraj uništenog oružja (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i poslanik SDP-a u PS BiH, Saša Magazinović, boravi u Kijevu povodom obilježavanja dvogodišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu.

 Saša Magazinović posjeta Kijevu Izvor: Saša Magazinović X

"Danas je dvije godine od početka široke ruske invazije na Ukrajinu. Ova agresija je rezultirala desetinama hiljada mrtvih, ogromnim brojem raseljenih, unesrećenih…Zahvalan sam na pozivu da na ovaj dan budem u Kijevu, iskazujući iskrenu solidarnost sa narodom Ukrajine", napisao je Magazinović na "Iksu".

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSVE) susreo se u Kijevu sa predsjednikom Parlamenta Ukrajine Ruslanom Stefančukom.

Izvor: PS BiH

Tokom susreta Magazinović je, prenosi Avaz, "potvrdio solidarnost sa ukrajinskim narodom naglasivši da agresija na Ukrajinu nije samo rat protiv ove zemlje nego da predstavlja atak na cijelu Evropu".

Stefančuk je izrazio posebnu zahvalnost Bosni i Hercegovini na dosadašnjoj podršci, te istaknuo da se nada da će obje države u narednom periodu imati krupne iskorake na evropskom putu.

Magazinović je prisustvovao i brifingu Vojne obavještajne službe Ukrajine, kojeg su za predstavnike parlamenata zemalja Evropske unije (EU) i šefove delegacija država članica Savjeta Evrope organizovali šef Vojne obavještajne službe Ukrajine general Kiril Budanov i njegov zamjenik Vadim Skibicki.

"Ovo je prvi put od početka ruske invazije da je neka delegacija primljena u sjedištu ove institucije i informisana o stanju na ratištu i projekcijama vezanim za naredni period", navodi se.

Magaznović je prisustvovati i posebnoj sjednici Parlamenta Ukrajine koja se dešava tim povodom.

(MONDO/Avaz)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE