• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pred sastanak u Mostaru: Očekujem da interes naroda BiH bude stavljen iznad tuđih

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da očekujem da danas u Mostaru s partnerima sa nivoa BiH budu postignuti dogovori koji predstavljaju korak naprijed u zakonodavnom procesu i na putu ka EU.

 Srn2024-2-3_1414347_1.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Očekujem da nađemo način. Izgovora je bilo i previše. Očekujem da će želja da se učini dobro za sve narode biti jača od želje da se učini loše drugima", naveo je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska posvećena dijalogu i kompromisu.

"Sve što smo uradili u posljednjih godinu dana, uradili smo tako što smo poštovali ustavne nadležnosti. Vjerujem da ćemo se tako rukovoditi i danas", naveo je Dodik.

On je na društvenoj mreži "Iks" naglasio da njegovo političko iskustvo svjedoči da su okolnosti van BiH uslovljavale da se ne naprave pozitivni pomaci, te da odlazi u Mostar uvjeren da postoji i ljudska i politička zrelost da interesi tri naroda budu stavljeni ispred tuđih geopolitičkih interesa.

"Geopolitička situacija je složena. Narodi tako snažnih istorijskih sjećanja kao što su narodi Balkana uvijek su podložni uticajima koji ih dovode do toga da podnose žrtve na oltaru tuđih interesa. Vjerujem da je zajednički interes svih nas da branimo našu demokratiju i interes naših naroda koji su nas birali. Demokratija i odluke koje dolaze spolja nisu kompatibilni i Republika Srpska na nametanja ne pristaje", poručio je Dodik.

Republika Srpska zato, dodao je on, ima snažno i odlučno liderstvo, utemeljeno u istoriji i mentalitetu velikog naroda kakvi su Srbi.

"Mi znamo da je tajna sreće sloboda, a da je tajna slobode hrabrost. A hrabrost je u demokratiji ništa drugo do služiti svom narodu, a ne strancima i tuđim interesima", naglasio je Dodik.

Predstavnici političkih stranaka u vlasti na nivou BiH sastaće se danas u 15.00 časova u u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, a izjave za medije planirane su u 16.30 časova, najavljeno je iz HDZ-a BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

E Mile i ti se previse nadas. Kao sto vidimo briga njih za interese naroda bitno je samo sta gazda sa zapada kaze. Isto se desilo i skoro kad su se sve dogovorili pa odjednom sutradan promjenili plocu.,tj dosle su intrukcije sa zapada. Izuzev Srbije, Madjarske, Slovacke i RS nema suverene zemlje na evropskom kontinentu i svi slijepo moraju slusati intrukcije svog gazde.

MONDO REPORTAŽE