• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Višković u hajci na vuka: Otvorena sezona lova u Milićima (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Udruženje lovaca "Komić" iz Milića danas je hajkom na vuka zvanično otvorilo ovogodišnju lovnu sezonu u kojoj učestvuje oko 400 lovaca, koje je pred polazak pozdravio premijer Republike Srpske Radovan Višković.

 Radovan Višković u hajci na vuka u Milićima Izvor: Dragana Perić, Srna

Višković, koji je i predsjednik Udruženja "Komić", istakao je da je među učesnicima, osim milićkih, veliki broj lovaca iz Srbije i Republike Srpske, koji su prijatelji dugi niz godina.

On je izjavio da se hajka na vuka u Milićima tradicionalno organizuje prve nedjelje u martu, te da ove godine imaju priliku da love i šakala jer se u lovištu pojavila ova životinja koja nije ništa manji štetočina od vuka.

"Nadam se da će lov biti uspješan i da ćemo odstrijeliti neku od tih štetočina jer to moramo da uradimo zbog ostale divljači", rekao je Višković i dodao da su vuk ili šakal, ukoliko se ne uklone na vrijeme iz lovišta, prijetnja za srnu i divlju svinju.

On je naveo da je završen lov na divlju svinju i da su lovci primijetili da ima veliki broj šakala i vukova, te da su u obavezi da organizuju ovakvu hajku.

Višković je napomenuo da je Lovačko udruženje "Komić" stabilno i da se finansira iz članarine.

Glavni lovovođa u Udruženju "Komić" Siniša Aleksić rekao je Srni da se danas okupilo oko 400 lovaca sa željom da ulove vuka ili šakala koji predstavljaju problem u lovištu.

"Lovimo u predjelu Kupusne, Radave, Udrča, Vretoča i Rajića", izjavio je Aleksić.

On je podsjetio da je prošle godine lov bio uspješan i da su ulovili četiri vuka.

Glavni lovovođa iz Lovačkog udruženja "Semberija" iz Bijeljine Miladin Božić izjavio je Srni da je prošlogodišnji zajednički lov na predatore bio uspješan, da je lovište atraktivno i da se nadaju da će biti ulova.

Izvor: Dragana Perić, Srna

On je rekao da u današnjem lovu učestvuje oko 50 lovaca iz Semberije i da je njihovo udruženje najbrojnije u Republici Srpskoj.

Osamdesetosmogodišnji Sveto Mamlić iz Sremske Mitrovice, najstariji lovac u hajci na vuka, izjavio je da je bilo trofeja, lovačkih skečeva i da je uvijek srećno prolazio.

On je naglasio da onaj ko voli lov ne može da mu odoli, bez obzira na godine.

Jovo Gavrić iz Udruženja "Čauš" iz Bratunca rekao je da su četvorica lovaca stigla u Miliće iz Bratunca da pokušaju da ulove vuka, a ako ne, sigurni su da će se dobro družiti sa dugogodišnjim prijateljima.

Lovačko udruženje iz Milića okuplja oko 220 redovnih članova i gazduje površinom od oko 30 hektara.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE