• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković optužio SNSD za opstrukciju: Banjaluka će biti uskraćena za 10,5 MILIONA KM

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornici SNSD bili su suzdržani na sjednici Skupštine grada i na taj način nije usvojena odluka o porezu na nepokretnost čime će Banjaluka ostati uskraćena za 10,5 miliona KM, tvrdi gradonačelnik Draško Stanivuković.

 Draško Stanivuković Izvor: Mondo - Slaven Petković

Najavio da će zbog ove situacije već sutra pozvati odbornike i predstavnike svih političkih partija i zakazati sastanak u 11.00 časova.

"Naplata poreza vrši se od onih koji imaju mnogo imovine, te ostaje nejasno zašto štitimo bogate i uskraćujemo izvorni prihod namijenjen za funkcionisanje gradskih ustanova poput Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, ali i za finansiranje značajnih projekata", rekao je gradonačelnik.

Kako je istakao, dešavalo se da (odbornici SNSD) "svojim surovim političkim potezima" prihod od poreza prepolove sa 10 na pet miliona KM, ali ovoga puta odbijanjem odluke prihod je u potpunosti uskraćen.

"Dok se svaki normalan odbornik i svaka politička organizacija bori za svoj grad, da prihodi budu bolji, a budžet stabilan, SNSD se bori da Banjaluka zapadne u potpuni kolaps, a sve s krajnjim ciljem da mene okrive za takvo stanje", kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik je pojasnio da su odbornici SNSD-a jedini bili suzdržani na ovoj odluci, zbog čega odluka na kraju nije usvojena.

"U prevodu to znači da odluka koja je odbijena ne može biti predložena na sjednicu narednih 90 dana, izuzev ako Skupština odluči drugačije. Dokaz koliko je destruktivna politika SNSD-a prema Banjaluci je upravo podatak da su odbornici svih drugih partija glasali za ovu odluku", naglasio je Stanivuković.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Taj porez se nigdje ne naplaćuje osim u RS

MONDO REPORTAŽE