• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen nacrt sporazuma: BiH i Srbija zajedno modernizuju prugu od Doboja, preko Tuzle do Šapca i Rume

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Savjet ministara usvojio je danas Nacrt sporazuma BiH i Srbije o zajedničkoj rekonstrukciji i modernizaciji pruge Doboj–Tuzla–Zvornik–Loznica–Šabac–Ruma.

 Forto i Vesić, sporazum u modenizaciji pruge Izvor: Ministarstvo komunikacija BiH

Na osnovu ovog sporazuma, BiH i Srbija će zajednički aplicirati prema evropskim i međunarodnim fondovima radi obezbjeđivanja sredstava za rekonstrukciju i modernizaciju ove pruge, koja je od zajedničkog interesa za građane i privredu obje zemlje, saopšteno je iz Minisarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edin Forto rekao je da je riječ o prvom postdejtonskom, zajedničkom infrastrukturnom projektu BiH i Srbije koji zaslužuje podršku finansijskih institucija.

"Riječ je o generacijskom projektu, željeznici koja će postati žila kucavica najvećeg industrijskog regiona u BiH", istakao je Forto na čiji prijedlog je usvojen nacrt, prenosi Srna.

On se nada da će ovaj sporazum uskoro dobiti podršku i Predsjedništva BiH kako bi se što prije pristupilo njegovom potpisivanju i ratifikaciji, a potom i aktivnostima na sprovođenju.

Inicijativa Forte i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Gorana Vesića pokrenuta je s ciljem unapređenja saradnje i željezničkog saobraćaja kao temelja privrednog razvoja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE