• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bukejlović o štrajku i pregovorima: Cilj je da u petak postignemo kompromis

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da su predstavnici Sindikata pravosuđa pozvani u petak, 15. marta, na razgovor, s ciljem postizanja kompromisnog rješenja kada je riječ o sindikalnim zahtjevima.

 Miloš Bukejlović Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Radnici u pravosuđu Republike Srpske rade težak i odgovoran posao i resorno ministarstvo uvijek je imalo razumijevanja prema zaposlenima i njihovim predstavnicima u Sindikatu ", rekao je Bukejlović, objavila je Srna.

On je kao neosnovane odbacio tvrdnje da se na administrativne radnike u pravosuđu vrši pritisak kada je riječ o štrajku.

Bukejlović je ponovio da poštuje pravo na izražavanje nezadovoljstva, pod uslovom da se poštuju propisi kojima se uređuje organizovani prekid rada, na način da ne bude ugrožen minimum procesa rada i bude omogućeno pružanje zaštite u ostvarivanju neophodnog minimuma prava u institucijama pravosuđa.

Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović rekao je da su predstavnici Sindikata pozvani u petak, 15. marta, na razgovor u Ministarstvo pravde Srpske, ali da, ako ne budu ispunjeni zahtjevi za povećanje plate, moguće da štrajk bude i intenzivniji.

"Sigurno je da su radnici odlučni da istraju u svojim zahtjevima za povećanje plate koja sada iznosi 870 KM, što je manje od minimalca", rekao je Petrović novinarima u Banjaluci.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE