• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković: Ulazak BiH u EU otvara nove mogućnosti za investicije

Autor Dušan Volaš

Ulazak BiH u EU otvara nove mogućnosti za investicije, poslovne projekte i transfer tehnologija, što direktno doprinosi ekonomskom rastu i poboljšanju životnog standarda građana, istakao je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković.

 Panel02.jpeg Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

"Stoga je neophodno nastaviti sprovođenje reformi i jačanje institucija kako bismo ispunili standarde i kriterijume EU, što će nas na kraju približiti cilju stabilne, prosperitetne i ujedinjene BiH u srcu Evrope", rekao je Konaković, koji je danas učestvovao na 8. Ekonomskom forumu koji je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Konaković je istakao značaj ekonomskih tema za BiH i naveo da BiH usprkos značajnim potencijalima kojima raspolaže ima uvjerljivo najmanje stranih investicija od svih zemalja u regionu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

On je rekao da je ekonomska diplomatija u fokusu Ministarstva, te da se kontinuirano radi sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima kako bi u svijetu promovisali prilike za ulaganja u BiH, podstakli izvoz robe i usluga i privukli turiste.

U kontekstu značaja evropskih integracija, Konaković je naglasio da se ovih dana prvi put na pravi način pojavljuju informacije o izvozu, uvozu i investicijama u BiH, što tjera domaće političare da u fokus stave ono što je najvažnije građanima - bolja budućnost i kreiranje radnih mjesta.

Konaković je poručio da bez političke stabilnosti nema ekonomije i da se sve rangira prema tome.

U fokusu Ekonomskog foruma BiH 2024 je uloga ciljeva samoodrživog razvoja kao transformatora društvenih promjena s posebnom pažnjom na izazove koji se nalaze pred regionom i zemljama u razvoju kakva je BiH i zapadni Balkan, navedeno je u saopštenju.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE