• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o privredi: Moramo se osloniti na sopstvene snage

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je danas veliki izazov baviti se realnim sektorom, jer se cijeli svijet nalazi u haosu i problemima zbog recesije, te istakao da će vlasti Srpske osmisliti kako da pomognu domaćim privrednicima da prevaziđu problem

 Dodik na Banjaluka Ekspu Izvor: Borislav Zdrinja - Služba predsjednika RS

"U podređenom smo položaju kada je riječ o privredi EU i moramo se osloniti na sopstvene snage", rekao je Dodik otvarajući Međunarodni sajam privrede "Banjaluka Ekspo 2024".

Predsjednik Srpske je ukazao da je ovaj sajam prilika za razmjenu iskustava, ali i ostvarivanje novih kontakata kako bi se došlo do cilja svakog privrednika, a to je razvoj.

Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja izlagača okupljenih u Banjaluci, te najavio da će podržati organizaciju ovog sajma i naredne godine.

"Banjaluka je danas mnogo jača nego u prethodnom periodu i iz dana u dan pokazuje da je spremna da se razvija, ali i bude mjesto razgovora i dogovora na regionalnom nivou i šire. Ostaćemo posvećeni ovakvom privrednom okupljanju s ciljem da budemo društvo otvoreno za nove ideje, kao i da stvorimo okruženje povoljno za nove investicije", poručio je Dodik.

On je ukazao da su sajmovi, kao što je ovaj, prilika da se čuju ideje i zahtjevi privrednika, te za okretanje savremenim tokovima privredne saradnje, što će ljudima omogućiti normalan i kvalitetan život.

Dodik je podsjetio da će u petak, 5. aprila, biti održan Ekonomski forum sa delegacijom iz Mađarske.

"To govori da je vlast Srpske spremna da razgovara, ali i da preduzima aktivnosti na dovođenju potencijalnih investitora", rekao je Dodik.

Prvi međunarodni sajam privrede "Banjaluka Ekspo 2024", koji je okupio oko 300 izlagača iz regiona i svijeta, počeo je danas u Banjaluci u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske.

Pokrovitelj Sajma je predsjednik Srpske, a zemlja partner Srbija.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE