• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUČIĆ: Lično idem u Nujork da zaustavim rezoluciju o Srebrenici

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je formiran tim države za UN i Srebrenicu i da će lično otići u NJujork kako bi u Generalnoj skupštini zaustavio rezoluciju koju su inicirale NJemačka i Ruanda.

 Aleksandar Vučić rezolucija u Srebrenici Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

"Otići ću tamo i spreman sam da razgovaram sa što sve većim brojem članica. Imamo problem sa Venecuelom i još četiri zemlje koje su izgubile pravo glasa. Vraćenja tog glas iziskuje veliki novac", rekao je Vučić, obraćajući se na sjednici Vlade Srbije.

Vučić je rekao da će obaviti razgovore sa svima, posebno sa predsjednicima afričkih zemalja i da će učiniti sve da se srpska pozicija poboljša.

On je naglasio da je nefer da je ponovo inicirana ova pojedinačna rezolucija kada se zna da je ranije donesena opšta rezolucija o Srebrenici i istakao da nikada nije donesena rezolucija da je NJemačka počinila genocid u Drugom svjetskom ratu.

"Ono što tražim od vas da se angažujete na spoljnopolitičkom planu i da se borite", naglasio je Vučić, prenijela je Srna.

Vučić je posebno rekao ministrima da počnu da rade na formiranju tima koji će se boriti za poziciju Srbije u Savjetu Evrope, a kojem će se pridružiti i Narodna skupština i on u vezi sa prijemom samoproglašenog Kosova.

On je naveo i da je za 22. april sazvana Sjednica Savjeta bezjbednosti UN o Kosmetu i da je i tu situacija po Srbiju loša jer je izvještaj loš po Beograd.

Vučić je izjavio je da Srbija nikada neće da ugožava Dejtonski sporazum, ali ni integritet Republike Srpske u okviru BiH, te pozvao Vladu Srbije da krene u pripreme za Vaskršnji sabor 5. i 6. maja.

"Krenite u pripreme za sveukupni politički sabor 5. i 6. maja. Srbija će uvek da poštuje Dejstonski sporazum, što podrazumeva teritorijalni integritet BiH, ali i Republike Srpske", rekao je Vučić na sjednici Vlade Srbije.

Vučić je najavio da će 7. i 8. aprila imati sastanak sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom koji je od "strateške važnosti".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE