• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmuljin više nema pravo glasa: CIK BiH ga izbrisao sa biračkog spiska

Autor Dragana Božić

Centralna izborna komisija BiH (CIK) donijela je odluku da Sakib Mahmuljin ne bude upisan u Centralni birački spisak jer je osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina i nije se javio na izdržavanje kazne.

 CIK obrisao Mahmuljina sa biračkog spiska  Izvor: Vera Bugarin/Srna

"Sud BiH je dostavio CIK-u obavještenje da je Mahmuljin presudom Suda BiH osuđen, da nije stupio na izdržavanje kazne zatvora i da je za njim raspisana međunarodna i centralna potjernica", rečeno je na sjednici CIK-a.

CIK je ovu odluku donio jednoglasno.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH osudilo je Mahmuljina krajem aprila 2022. godine, na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina za zločine počinjene 1995. nad Srbima u Vozući i Zavidovićima.

Mahmuljin je osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na jednu godinu, za ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika na godinu i šest mjeseci, za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na šest godina i šest mjeseci zatvora, te mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora.

Ova presuda je izrečena nakon obnovljenog suđenja, kada je uvažena žalba odbrane na prvostepenu presudu kojom je Mahmuljin osuđen na 10 godina zatvora jer nije spriječio i kaznio zločine koje su počinili pripadnici odreda "El mudžahedin", jedinice iz sastava Trećeg korpusa, kojima je bio direktno nadređen. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE