• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: "Rezolucija o Srebrenici uništava mogućnost dogovora"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN bošnjački političari u BiH trajno urušiti svaku mogućnost dogovora sa Srbima.

 Dodik rezolucija o Srebrenici u UN Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Potpunom zloupotrebom i privatizacijom institucija od Bošnjaka, sponzorisanih od Njemačke, pokazuju da BiH ne može preživjeti ovu podvalu u vezi sa Srebrenicom", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, sve u vezi sa Srebrenicom je politički projekat koji treba trajno da obilježi srpski narod, a istorija će pokazati da li je to projekat Klintona i Izetbegovića.

On je poručio da Srbi ne smiju da nasjedaju na ove provokacije bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada, koji su i tada, a i sada, imali za cilj satanizaciju srpskog naroda.

"Postoje ozbiljni dokazi da je Srebrenica bila dogovor tadašnjeg bošnjačkog lidera u BiH Alije Izetbegovića i bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona. Ni u tom smislu događaji u Srebrenici ne mogu po međunarodnom pravu okarakterisati kao genocid", naveo je Dodik.

On je istakao da Bošnjaci i Nijemci prvenstveno, koji žele da operu svoju zločinačku prošlost, sada žele političkim nasiljem da nametnu to pitanje.

"Mi Srbi kažemo da to nije bio genocid i da ne prihvatamo nikakve rezolucije niti platforme. Kao nacija treba da odbacimo nametanje ovog pitanja, da mu ne dajemo nikakvo pokriće. Za Srbe to nije bio genocid i apsolutno treba odbaciti bilo kakvu spekulaciju o tome", napisao je Dodik na društvenoj platformi "Iks".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE