• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IPAK NIJE NATO NEGO EUFOR: U BiH stigli rezervisti misije koja je već tu (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Trupe strateških rezervnih snaga Eufor-a i njihova oprema stigli su u BiH, te će uskoro vršiti patrole širom BiH, objavio je Eufor.

 EUFOR snage u BiH umjesto NATO Izvor: Barna Koncsek, EUFOR - Misija Altea u BiH

Strateške rezervne snage vršiće obuku sa snagama Eufora u zoni operacija i sa elementima Oružanih snaga BiH, objavljeno je na "Iks" nalogu Euforove operacije "Altea".

Komandant Eufora u BiH Laslo Štic rekao je prošle sedmice da će u okviru vježbe čiji je naziv "Meleger" u BiH doći 250 vojnika strateških rezervnih snaga Eufora iz Francuske, Italije i Rumunije.

Štic je istakao da će francuske snage iz sastava strateških rezervnih snaga Eufora ostati otprilike jedan mjesec i zajedno sa trupama iz Rumunije i Italije biće u potpunosti pod komandom Eufora i činiti multinacionalni element veličine bataljona u sastavu operacije "Altea".

On je dodao da proces raspoređivanja rezervnih snaga predstavlja i jedan dio njihovog uvježbavanja, navodeći da će ove snage tokom boravka u BiH izvoditi obuku i patrolirati zajedno sa snagama Eufora, što će Euforu omogućiti da uvježbava efikasnu integraciju rezervnih snaga u svoju strukturu.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Ma da nije to govno nego se pas posrao.,sto bi nas narod rekao. Nazalost medjunarodno pravo ne postoji vise kao takvo i rade sta hoce. Okupatori nista nisu bolji od hitlera

MONDO REPORTAŽE