• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukanović: Izborni zakon RS neće zaživjeti, vlast ima izlaznu strategiju

Autor Nikolina Damjanić

Narodni poslanik Nebojša Vukanović tvrdi da će vladajuća koalicija usvojiti Izborni zakon RS ali da zakon neće stupiti na snagu, te da je to upravo namjera vlasti u Republici Srpskoj.

 viber_image_2022-12-21_14-08-14-657.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Vukanović tvrdi da će zakon, koji je na dnevnom redu današnje sjednice NSRS, nakon vjerovatnog usvajanja, u ladici čekati kraj aprila i tek onda biti poslat u Vijeće naroda Republike Srpske. Tamo će gotovo sigurno uslijediti veto Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda, a nakon toga procedura prema Ustavnom sudu Republike Srpske, koja će se takođe odužiti.

"U međuvremenu će CIK BIH raspisati izbore i onda će se (vlast) povući povijenog repa pod izgovorim da ih je spriečio „veto“ Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske da organizuju lokalne izbore po Izbornom zakonu Republike Srpske", objavio je Vukanović.

Lider liste za pravdu i red kaže da je ovu taktiku otkrio šef Kluba SNSD-a u NSRS Igor Žunić na sjednici Zakonodavnog odbora NSRS u četvrtak ujutru, na kojoj se raspravljalo o materijalima i zakonima koji idu u proceduru na današnjoj Posebnoj sjednici.

"Cilj je svakako da se manipuluše narodom i da se prikrije nova velika kapitulacija i povlačenje, jer je sinoć Dodik da Nikšićem i Konakovićem dogovorio usvajanje i izmjene Izbornog zakona BiH do narednog petka", zaključuje Vukanović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE