• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VSTS BiH: Izjava ministra Konakovića je neprimjerena i stvara nesigurnost u društvu

Autor Dušan Volaš

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH saopštilo je da se neprimjerena izjava ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića o radu pravosudnih institucija može smatrati kao pokušaj pritiska na rad pravosuđa.

 Srn2023-11-8_1653107_3.jpg Izvor: Srna/Željka Domazet

"VSTS želi da podsjeti široku javnost, posebno političare, da ovakve izjave utiču na narušavanje povjerenja u rad pravosuđa u BiH, stvaranje nesigurnosti u društvu, te vrše eroziju principa vladavine prava u BiH", navodi se u saopštenju.

Iz VSTS-a pozivaju političare da kroz suzdržanost i zrelost u komentarisanju rada pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija, daju lični doprinos vladavini prava u BiH.

U saopštenju se dodaje da VSTS BiH, u okviru svojih nadležnosti, ulaže napore u kreiranju preduslova za efikasniju i kvalitetniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Kao institucija svjesni smo da je, i pored pomaka u postizanju boljih rezultata u procesuiranju organizovanog kriminala i korupcije, potrebno uložiti dodatne napore kako bi se postiglo bitno unapređenje u ovoj oblasti, koja je od suštinskog značaja za društvo", navodi se u saopštenju.

Iz VSTS-a poručuju da zato od svih građana, posebno od njihovih političkih predstavnika, očekuju podršku u borbi za budućnost društva koje je ozbiljno ugroženo organizovanim kriminalom i korupcijom.

Konaković je juče na konferenciji za novinare tvrdio da nema bilo kakve veze sa narko-kartelom i da su ljudi hapšeni u akciji "Blek taj dva" kako bi tužilaštvo od njih "iscijedio" dokaz protiv njega.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE