• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARAC O FATIHU KOLU: Preporučili ga iz Paname, tužiću sve koji me povezuju sa narko-kartelima

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je danas da opozicija ima pravo da pokreće njegovu smjenu, ali i da on razmišlja da pokrene tužbe protiv svih koji ga dovode u vezu sa narko-kartelima i aplikacijom "Skaj".

 kosarac.jpg Izvor: SRNA/Zorica Simeunović

Govoreći o medijskim natpisima o povezanosti počasnog konzula BiH u Panami Fatiha Kola sa narko-kartelima i o tome da ga je upravo on predložio na ovu funkciju, Košarac je naglasio da je Kola na funkciju počasnog konzula izabran na preporuku vlasti Paname, a ne na njegov prijedlog.

"Ali ne mogu da se otmem utisku da pojedini mediji Sarajeva neosnovano, vrlo tendenciozno pokušavaju da prebace loptice odgovornosti na političare iz Republike Srpske i njene zvaničnike i da nas na taj način pokušaju kriminalizovati. Mi nemamo ništa sa tim. Mi nismo u tome i neka Sarajevo prvo prije svega pomete svoje dvorište", poručio je Košarac, prenijela je Srna.

On je izrazio i žaljenje što opozicija iz Republike Srpske ovu vrstu priče želi da prebaci iz Federacije BiH (FBiH) u Srpsku, ističući da nema problem da ostane dosljedan sprovođenju politike Republike Srpske i njenih institucija.

"Čudno je da opozicija iz Republike Srpske ne komentariše nikog iz FBiH, koji se dovodi u taj kontekst, mnogo drugačiji kontekst. Kako je to moguće? Kako je moguće da ne komentarišu /bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara (Dragana) Mektića, koji se više puta pominje u tim aplikacijama", upitao je Košarac i dodao da se u ovom slučaju žele kriminalizovati on i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

On je poručio da zbog svega ovoga ne namjerava podnijeti ostavku u Savjetu ministara.

Košarac, koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, podsjetio je na detalje zvanične posjete Panami, navodeći da je u ovoj zemlji boravio u avgustu 2022. godine na poziv Ministarstva trgovine i industrije Paname.

"Od 24. do 27. avgusta imao sam sastanke sa ministrom trgovine i industrije Paname, ministrom za Panamski kanal, zamjenikom ministra inostranih poslova. U Panami sam imao i sastanke sa predsjednikom Privredne komore Paname, a u povratku sam na aerodromu imao sastanak sa ministrom inostranih poslova Paname", rekao je Košarac novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

Prema njegovim riječima, na ovim sastancima bio je prisutan i Fatih Kol, dok su u delegaciji iz BiH bili i direktor Savjeta stranih investitora Sanja Miovčić, a pozivi su bili upućeni entitetskim nadležnim ministrima, Spoljnotrgovinskoj komori i tadašnjem direktoru Agencije za unapređenje stranih investicija (Fipa).

"Ove sve činjenice napominjem kako bi se izbjegla bilo kakva mistifikacija, a ne da se bilo kome pravdam za odlazak na službenu posjetu na poziv ministarstava u Panami. To ću svaki put učiniti na poziv institucija s ciljem da omogućimo otvaranje novih tržišta za privrednike iz Republike Srpske i FBiH", naveo je Košarac.

On je istakao da je iz medija juče saznao da je Fatih Kol predmet istrage, dodajući da nadležni organi trebaju da rade svoj posao.

"Evo već znamo da će Predsjedništvo postupiti u skladu sa zakonskim procedurama", rekao je Košarac.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je održavanje vanredne sjednice Predsjedništva sa jednom tačkom dnevnog reda - razrješenje počasnog konzula BiH u Panami Fatiha Kola.

Ovo je rečeno Srni u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva u odgovoru na pitanje da li će Predsjedništvo BiH razmatrati razrješenje Kola koji se dovodi u vezu sa aferom "Blek taj dva".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Znači po Klošarčevim riječiman neko iz vlasti Paname je poslao dopis nekome iz BiH vlasti u kom su rekli da imaju ekstra lika koji bi mogao biti počasni konzul BiH u Panami...Nisam znao da to tako ide

Zole

Sujmiv mi je ovaj

Djomla

Posteni Stasa.

MONDO REPORTAŽE