• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mediji o akciji "Black Tie 2": Narkokartel preko plaćenika iz CIK-a planirao izbornu krađu

Autor Dušan Volaš

Prepiske sa aplikacije "Skaj" Harisa Behrama, uhapšenog u akciji "Crna kravata dva", i vođe narkokartela Edina Gačanina pokazuju da je taj narkokartel iz Dubajia, preko osobe iz CIK BiH, finansirao i namiještao izbornu krađu na izborima u BiH, piše "Avaz".

 Black Tie 2 narkokartel preko plaćenika iz CIK-a planirao izbornu krađu Izvor: Fena/ Harun Muminović

Sarajevski dnevnik navodi da je preko "Skaj" aplikacije otkrivena prepiska u kojoj Behram 15. aprila 2020. godine piše Gačaninu da je "uzeo Nermina Kljaku, brata savjetnika Fahrudina Radončića", tadašnjeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, koji, između ostalog, ima "jednog od glavnih iz CIK-a".

Behram u prepisci navodi da je od Kljake dobio informacije koliko plaća kutije, ljude i veze, te da Kljako ima sposobnih ljudi po cijeloj BiH.

"Dva dana sam s njim proveo i moj brat je njegov prijatelj koji ga je zajedno sa mnom uvjerio. Njega se SDA u Mostaru najviše boji", kaže Behram u poruci.

"Avaz" navodi da je iz prepske vidljivo da je narkokartel planirao osnovati stranku, ali da su došli do zaključka da je bolje sačekati izbore, pa uz pomoć osobe iz CIK-a glasove SBB-a i SDA, prebaciti sebi.

"Koliko su kutije važne, toliko je važno i da imamo nekoga u CIK-u, a on ima jednog kojeg redovno plaća", navodi se u porukama između Bahrama i Gačanina od 20. aprila 2020. godine.

Gačanin u porukama piše i kada im je momenat.

"SDA gubi Zenicu jer je ovaj pričao NiP-u. Sarajevo im je labavo, pogotovo zbog afere zadnje sa Sarajlićem. Mostar imaju zbog vas brate, a to je čak struja Čampare, ne Bakira. U suštini, imaju Mostar i ostale gradove, a Sarajevo ako izgube i Zenicu, to je početak kraja. Sada nam je momenat", poručio je Gačanin svojim podređenim.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE