• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBILI POZIV: PDP odlučio da ne ide na sastanak partija iz RS

Autor Dragana Božić

Partija demokratskog progresa (PDP) odlučila je da odbije poziv vlasti na sastanak partija iz Republike Srpske na kojoj bi se trebalo dogovoriti oko odustajanja od izbora.

 Srn2024-5-18_163478_0.jpg Izvor: SRNA/Ljerka Bjelica

Generalni sekretar PDP-a Nenad Vuković je rekao da je jedinstveno mišljenje Glavnog odbora PDP da se kategorički odbaci poziv vlasti na sastanak partija iz Republike Srpske u ponedjeljak, 20. maja, u Banjaluci, o tome da se odustane od izbora koje je raspisala Centralna izborna komisija BiH.

"Veoma mi je drago što je u Glavnom odboru nepodijeljeno mišljenje da je rukovodstvo partije uradilo odličnu stvar što je odmah reagovalo i kategorički odbilo poziv za sastanak. To je potvrda da nećemo učestvovati u političkim igrama SNSD i njihovih partnera po pitanju izbornog zakonodavstva. Očekujemo da i javnost konačno vidi kakve igre priređuju Dodik i SNSD u NSRS i PS BiH, u kojima godinama odbacuju sve prijedloge za izmjenu izbornog zakonodavstva i onemogućavaju da imamo fer i poštene izbore. Isključivo je njihova krivica što su onemogućili da se usvoji paket integriteta koji se tiče Izbornog zakona BiH, proizveli krizu i doveli nas u ovu poziciju", kaže Vuković.

Dodaje da je još jednom utvrđeno da je prijedlog Izbornog zakona Republike Srpske samo farsa namijenjena za jednokratnu upotrebu, u funkciji lažnog srbovanja i lažnog patriotizma.

"Očekujemo da već na lokalnim izborima, zbog svih tih silnih propalih zakona i zaključaka, SNSD bude kažnjen, da ljudi koji su im ranije davali povjerenje odbace te politike i kažu da je dosta laži, prevara, ponižavanja i da se okrenu političkim opcijama iz opozicije, u prvom
redu PDP", rekao je Vuković.

Izvor: PDP, Informativna služba

Istakao je da PDP posebno odbacuje tvrdnje Srđana Amidžića, generalnog sekretara SNSD, koji je na ubacio tezu da opozicija sa bošnjačkim političkim strankama dogovara „predaju“ vlasti u opštinama Srebrenica, Prijedor i Doboj.

"Svašta smo u ovih dvadeset godina vidjeli od SNSD, kada je u pitanju kreiranje lažnih narativa prema opoziciji: od Soroševih plaćenika, britanskih saradnika, izdajnika.., ali ovo sada je vrhunac i jedna vrlo pokvarena izjava. Mi nikakav dogovor nemamo sa bošnjačkim političkim partijama, a oni koji danas dogovaraju sa njima je upravo SNSD. Oni su ti koji su do prije godinu i po bili u koaliciji sa SDA, sa njima su i u nekim opštinama i gradovima pravili koalicije, a sada takođe koaliraju sa bošnjačkim političkim partijama, tzv. Trojkom, sa kojima na dnevnom nivou komuniciraju i dogovaraju", poručio je Vuković.

Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) odlučio je da 6. oktobra učestvuje na lokalnim izborima, rekao je predsjednik Odbora Siniša Golić.

"PDP će imati samostalne liste kandidata u većini opština i gradova i u nekoliko opština u Federaciji BiH (FBiH), kao i kandidate za načelnike i gradonačelnike u Banjaluci, Kotor Varošu, Novom Gradu, Višegradu i Kalinoviku", rekao je Golić novinarima u Bijeljini poslije sjedice Glavnog odbora.

Prema njegovim riječima, velika je vjerovatnoća da će PDP imati kanditata i za gradonačelnika Doboja i još nekoliko manjih opština u Srpskoj, a vrlo vjerovatno i u Bosanskom Grahovu u FBiH.

Golić je naveo da je donesena odluka o formiranju Izbornog štaba koji od danas počinje da radi, a verifikovana je i odluka o saradnji sa Partijom ujedinjenih penzionera.

Kada je riječ o Bijeljini, Vuković kaže da očekuju dogovor o ponovnoj podršci sadašnjem gradonačelniku Ljubiši Petroviću i solidan izborni rezultat sa nekoliko odbornika iz PDP-a.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Po kojem god zakonu budu izbori SNSD će pobediti

MONDO REPORTAŽE