• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obećao i tramvaje: Stanivuković potvrđen za gradonačelnika Banjaluke

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Draško Stanivuković je na današnjem Saboru Gradskog odbora PDP Banjaluka reizabran na mjesto predsjednika odbora, te potvrđen za kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

 Potvrđena kandidatira stanivukovića za gradonačelnika BL Izvor: PDP

"Kruna obilazaka preko 50 naših mjesnih odbora je večerašnji veliki Sabor Gradskog odbora PDP Banja Luka na kojem 1014 delegata bira novi saziv ovog tijela", kazao je.

Stanivuković je istakao da Sabor bira i pet potpredsjednika odbora, a to su Nebojša Drinić, Dragan Milanović, Bojan Kresojević, Adriana Basara i Mirna Savić – Banjac, dok je Milada Šukalo predsjednica svih strukovnih savjeta.

"Danas ćemo predstaviti i novi program, Banja Luka 2024 – 2028, jer smo u prethodnom mandatu, od 2020. do danas uradili sve što smo obećali. Mandat smo počeli obećanjima koja su bila snažna i kojima su se neki smijali, danas su to velika djela", rekao je Stanivuković.

Podsjetio je da je u četiri godine obezbijeđen besplatan javni prevoz za penzionere, besplatna legalizacija stambenih objekata, besplatni udžbenici, besplatni vodopriključci, most u Česmi, hotel „Palas“ nakon 42 godine, najveće ulice, najveće raskrsnice, pet novih parkova...

"Pred nama je i novi ambiciozni plan za Banjuluku, što podrazumijeva početak i završetak izgradnje mosta u Docu, sa našim partnerima koje smo obezbijedili izgradnja kolektora na Vrbasu, srednjoškolski centar sa ugostiteljskom, politehničkom i građevinskom školom, šetališta uz Vrbas na potezu od Gradskog mosta do Rebrovačkog i Venecija mosta. Banja Luka mora da ide na Vrbas, Vrbas koji će biti čist i uvijek uredan.

Jedan od velikih projekata koji planiramo, a imamo i partnere za to, jesu tramvajske linije u Banjaluci, na potezu od Trna do Obilićeva. Istočni tranzit neće više biti tranzit, jer ćemo izgraditi obilaznicu oko Banjaluke, koja se već gradi, a tranziti, i istočni i zapadni, biće prelijepe avenije", poručio je Stanivuković, koji kaže da bi volio da se neko nasmije i na te planove, kao što su se smijali obećanjima o besplatnim udžbenicma, centralnog spomen-obilježja, legalizacije objekata...

"Od pogrdnog smijeha nekima su ostale samo frustracije zato što je to urađeno, a za Banjalučane samo mnogo osmijeha i optimizma da je Banja Luka evropski, najljepši grad, koji je u kratkom roku najviše napredovao", naveo je Stanivuković.

Izvor: PDP

Branislav Borenović, predsjednik PDP, naveo je da je iz Banjaluke poslana jedna snažna, moćna, pobjednička poruka.

"Idemo pobjedničkim hodom, da 6. oktobra na izborima odnesemo veliku pobjedu za gradonačelnika Banje Luke, našeg Draška Stanivukovića, da pobijedimo Dodikov SNSD i da budemo partija broj jedan u Banjoj Luci. To će biti snažan podstrek za opšte izbore, koji će konačno opredijeliti da Republika Srpska bude normalna, snažna, razvijena zemlja, jer ćemo SNSD poslati u političku prošlost, osloboditi i obnoviti Republiku Srpsku", rekao je Borenović.

Borenović kaže da su, i pored brojnih opstrukcija režima SNSD, u Banjoj Luci urađeni istorijski projekti.

"To je pokazalo da Stanivuković zaslužuje još jedan mandat za gradonačelnika Banje Luke i da je sa svojim timom u Gradskoj upravi napravio zaista impresivne rezultate. Idemo pobjednički, moćno, snažno, imamo punu podršku građana Banjaluke, što je podstrek i za cijelu Republiku Srpsku", poručio je Borenović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Očemo li besplatan prevoz imati i u trajvanima

MONDO REPORTAŽE