• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličević odbio Stevandićev poziv na sastanak: "Idemo na izbore"

Autor Dragana Božić

Predsjednik SDS-a Milan Miličević izjavio je da ova stranka neće učestovati na sutrašnjem sastanku partija iz Republike Srpske u Banjaluci već će na izbore izaći po trenutno važećem zakonu po kojem su raspisani izbori u BiH.

 IMG_20211126_WA0024.jpg Izvor: SDS

On je detaljno obrazložio razloge zašto je SDS odbio poziv za sastanak:

''Prvi razlog je to što vladajuća većina nikada nije ispoštovala zaključke Narodne skupštine koje smo često i zajedno donosili, a koji se odnose na zaštitu interesa Republike Srpske u institucijama BiH. Nikada niste prihvatili naš zahtjev da raspravljamo o Informaciji o kršenju zaključaka Narodne skupštine koji su od suštinske važnosti za vitalne nacionalne interese Republike Srpske i srpskog naroda. Sve što smo zajedno dogovarali u Banjaluci, prekršili ste u Sarajevu. Tim ste uništili povjerenje u institucije, ali i smisao bilo kakvih razgovora na relaciji vlast – opozicija.

Drugo, vjerujem da vam je poznato da je ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić donio instrukciju o privremenom finansiranju institucija BiH u drugom kvartalu i njom odobrio Centralnoj izbornoj komisiji sredstva za provođenje lokalnih izbora, u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucije BiH koje je nametnuo Kristijan Šmit. Podsjećam vas i da je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila 10.maja da će se SNSD prijaviti na izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija. Dakle, vi ste odluku već donijeli i po ko zna koji put odustali od onog što ste usvojili u Skupštini, a sazivanje sastanka vam je samo traženje alibija. Mi vam ne trebamo da javnosti saopštite da idete na izbore koje je raspisao CIK. Sami ste odlučili, sami i saopštite'', napisao je Miličević.

Zbog svega, navodi on, SDS ima opravdane sumnje u iskrenost namjere vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da do kraja sprovede proceduru usvajanja Izbornog zakona Republike Srpske.

Ukoliko zakon bude usvojen, Miličević je, zbog ekonomske situacije, zatražio održavanje izbora za sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

I gubite ko i poslednjih 20 ljeta

MONDO REPORTAŽE