• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranka na crnoj listi: Radnicima SDS-a biće omogućeno da primaju platu kroz izmjene Zakona o obligacionim odnosima RS

Autor Brankica Spasenić

Šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica i poslanik ove stranke u NSRS Dragomir Vasić postigli su dogovor sa predstavnicima Vlade RS da se kroz izmjene Zakona o obligacionim odnosima RS omogući radnicima SDS-a, stranke koja je na američkoj crnoj listi, da primaju platu.

 Radnicima SDS-a biće omogućeno da primaju platu Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

Radi se o 33 radnika od kojih je dio na ugovoru na neodređeno, dok je dio angažovan na privremenim i povremenim poslovima.

Iako oni lično nisu na crnoj listi, zbog sankcija uvedenih SDS-u, nisu u mogućnosti da preko domaćih banaka prime platu.

NSRS je prošle sedmice usvojila izmjene Zakona o radu RS kojim je omogućeno da se funkcionerima iz RS, koji su takođe pod američkim sankcijama, plate isplaćuju “u koverti”, međutim ovim izmjenama nije bilo moguće obuhvatiti radnike SDS-a.

Ovo nije najbolje rješenje, najbolje bi bilo da SDS nije došao u ovu situaciju, ali je u ovom momentu jedino moguće rješenje. Mi ćemo se danas pismenim putem obratiti Predsjedništvu SDS-a o tome šta smo dogovorili i naredni korak je na predsjedniku i Predsjedništvu stranke da usaglase sa nadležnim Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS jer SDS prima novac iz budžeta RS. U narednim danima biće definisani tehnički detalji”, kazao je Govedarica.

SDS je na američkoj crnoj listi oko 20 godina, a aktuelni poslanik SDS-a u NSRS Dragomir Vasić od jula 2003. godine zbog sankcija nema tekući račun u banci.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE