• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karan o Šmitovoj posjeti Kozari: "Preko žrtava pere svoj i obraz Njemačke"

Autor Dragana Božić

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan prokomentarisao je jučerašnju posjetu Kristijana Šmita Kozari.

 10.jpg Izvor: Slaven Petković - Mondo

Karan je rekao da rezolucija o Srebrenici neće donijeti ništa dobro BiH, kao ni potez visokog predstavnika Kristijana Šmita, kojeg vlasti u RS ne priznaju, koji je obilazio stratišta srpskog naroda, a dolazi iz zemlje koja je odgovorna za milione stradalih Srba, Jevreja i drugih naroda u prošlom vijeku.

"Pravim poveznicu i sa državom iz koje dolazi, odnosno da na ovaj način turista Šmit želi da preko žrtava te iste Njemačke opere svoj i obraz svoje države, kao inicijatora donošenja jedne ovakve nesrećne rezolucije", rekao je Karan novinarima u Banjaluci, odgovarajući na pitanje o potezu Šmita koji je juče posjetio Jasenovac i Kozaru.

Kada je riječ o rezoluciji, Karan je naglasio da se pokazalo da BiH nema spoljnu politiku, te da je dodatno urušen ustavni sistem jer nisu ispoštovane procedure prilikom podnošenja jedne ovakve inicijative.

"Takođe se pokazalo da veliki dio čovječanstva nema spoljnu politiku. Svi oni koji su suštinski bili protiv rezolucije, a glasali su za usvajanje, srušili su svoj suverenitet. Brojne države, pa i one velike pokazale su da nisu suverene", rekao je Karan.

On je istakao da je glasanje u Generalnoj skupštini UN ipak nešto pokazalo, a to je da u svijetu više ne vlada jednoumlje.

"Otvorile su se mnoge rane, pogotovo u BiH. Inicijatori ove rezolucije, zbog nekog svog malog parcijalnog interesa, bili su spremni da ruše velike zajedničke projekte", rekao je Karan. 

Podsjećamo, Šmit je juče nenajavljeno posjetio Kozaru, gdje se kratko zadržao u Memorijalnom muzeju, položio vijenac te otišao u pravcu Gradiške. Šmit je juče posjetio i Donju Gradinu - dio kompleksa koncentracionog logora Jasenovac iz perioda Drugog svjetskog rata gdje je odao počast Srbima, Romima, Jevrejima, političkim disidentima i svim drugim žrtvama ustaških i nacističkih zločina.

(Mondo)

Možda će vas zanimati




Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE