• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijeće naroda RS bez saglasnosti o izboru "Bošnjakinje" Dragane Čavke u UO RTRS-a

Autor Brankica Spasenić

Vijeće naroda Republike Srpske na današnjoj sjednici nije postiglo saglasnost u vezi sa odlukom o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda na izbor člana Upravnog odbora RTRS-a Dragane Čavke.

 Zgrada RTRS Izvor: RTRS

Predmet je upućen Zajedničkoj komisiji NSRS i Vijeća naroda, a ukoliko ni u ne bude saglasnosti, ovaj izbor naći će se pred Ustavnim sudom RS.

Dragana Čavka je na sjednici skupštine Srpske održanoj u maju, imenovana na mjesto člana Upravnog odbora RTRS-a iz reda bošnjačkog naroda. Čavka je nacionalnu pripadnost promijenila iz srpske u bošnjačku neposredno prije konkursa.

Ona je član Socijalističke partije koju vodi Petar Đokić. Radi se o stranci koja je dugogodišnji partner u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj.

Ranije se prezivala Ristić, a inače je bila pjevačica u jednom lokalnom bendu, kao i pomoćnica ministra u Ministarstvu trgovine i turizma RS, a potom i Ministarstvu finansija RS.

Nakon udaje za bivšeg poslanika SBB-a u NSRS Admira Čavku, promijenila je prezime i za neke medije izjavila da se “osjeća kao Bošnjakinja”.

Nakon njenog izbora u UO RTRS uslijedile su brojne reakcije, a generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić je izjavio da je njega sramota zbog ovog imenovanja, dok je šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak istakao da se iz listinga glasanja u NSRS jasno vidi da su svi prisutni poslanici SNSD-a glasali za “novopečenu Bošnjakinju”.

“SNSD koalicija stvorila je bolestan ambijent u kojem ništa nije sveto i u kojem se gazi preko mrtvih i za najobičnije mjesto u nekoj komisiji ili odboru”, izjavio je Crnadak

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE