• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragana Čavka postala Bošnjakinja: Izglasana u Upravni odbor RTRS-a

Autor Dragana Božić

Narodna skupština RS večeras je birala i članove Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske, a najviše bure izazvao je predloženi kandidat iz reda bošnjačkog naroda.

 Dragana Čavka član upravnog odbora RTRS-a iz reda bošnjačkog naroda Izvor: Screenshot

Komisija za izbor i imenovanja NSRS predložila je da to bude Dragana Čavka. Parlament za člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske NSRS nije izabrao Predraga Ujića iz reda srpskog naroda, ali jeste Sašu Andrijaševića iz reda hrvatskog i Draganu Čavku iz reda bošnjačkog naroda.

Čavka se ranije, u nekoliko izbornih ciklusa, izjašnjavala kao Srpkinja, od majke Jevrosime.

Na to je ukazao i poslanik Nebojša Vukanović, dok je bošnjački potpredsjednik NSRS Mirsad Duratović rekao da uopšte ne poznaje Čavku, piše Srpskainfo.

Čavka je kadar SP, nekada je bila pomoćnik ministra trgovine i turizma RS, a onda je na sjednici Vlade RS 14. septembra prošle godine imenovana za pomoćnika ministarke finansija Zore Vidović.

Međutim, nikada nije preuzela funkciju jer odluka o imenovanju nikada nije objavljena u Službenom glasniku RS.

Čavka na svom Facebooku, inače, kači fotografije na kojima se vidi da slavi Vaskrs i poručuje: “Mi nismo genocidan narod”.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras u Banjaluci i izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2023. godinu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je ranije u vezi s tim da je stopa kriminaliteta u Srpskoj najmanja u regionu.

Poslanici su usvojili i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za prošlu godinu, kao i godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023.

Skupština je primila k znanju i godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2023. godinu, kao i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za prošlu godinu.

K znanju je primljena i informacija o odlukama o pomilovanju u 2023. godini, a usvojena je informacija o obavezama koje za BiH i Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom prošle godine.

Poslanici su usvojili odluku o prihvatanju zaduženja Srpske kod Razvojne banke Savjeta Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove Republike Srpske, kao i odluku o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine – službenih vozila Javnom preduzeću "Radio-televizija Republike Srpske".

Skupština je izabrala Gorana Račića za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske, na period od pet godina.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Takvi su oni,prodala veru za večeru

MONDO REPORTAŽE