• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodatno usklađivanje: Dodik najavio vraćanje zakona o "stranim agentima" u proceduru

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija povučen iz skupštinske procedure na dodatno usaglašavanje i da će u dogledno vrijeme biti vraćen u ponovnu proceduru.

 Zakon o NVO ide na usklađivanje Izvor: Borislav Zdrinja

"Posljednjih dana vršili smo konsultacije s Vladom Republike Srpske i poslanicima vladajuće većine u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija" naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je istakao da su svi pravni stručnjaci, koji su razmatrali ovaj prijedlog zakona, saglasni da je on u potpunosti usaglašen sa zakonom koji imaju SAD, te da je blaži po formi i određenim pravnim normama.

"Međutim, vidljivi su određeni prigovori, a tiču se evropskih normi, a pošto je Republika Srpska opredijeljena evropskom putu, dogovorili smo da ovaj povučemo i dodatno usaglasimo sa zakonima koje imaju i primjenjuju pojedine evropske zemlje kako bismo ga uskladili s evropskom pravnom praksom. Znači, prijedlog je povučen na dodatno usaglašavanje i u dogledno vrijeme će biti vraćen u ponovnu proceduru", naveo je Dodik.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Miloš Bukejlović obavijestio je poslanike Narodne skupštine Srpske da Vlada povlači iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

 (Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE